in

Alungată din Mişcarea lui Beppe Grillo: cazul Mariei Sas

Maria Sas, 22 de ani, originară din Timiş, studentă la Drept, locuieşte de patru ani la Jesi (Ancona). Cucerită de ideile lui Beppe Grillo, s-a implicat cu entuziasm în campania electorală din luna mai şi a vrut să candideze pe listele mişcării "Movimento 5 stelle". A fost însă alungată de atitudinea celor din conducerea locală a mişcării şi s-a înscris în altă mişcare politică locală, "Jesiamo".

beppe-grillo-romani

Maria SAS (Foto Gazeta Românească)

"În ianuarie 2012 am primit o propunere foarte interesantă din partea unui prieten care făcea partea din "Movimento 5 Stelle" la Jesi. Acesta mi-a propus să candidez la alegerile din mai, pentru un loc în Consiliul Local. Încântată de propunere, mai ales că multe dintre ideile lui Grillo îmi plac, am început să merg la reuniunile lor. I-am ajutat la distribuirea materialului publicitar, am discutat cu prieteni şi cunoştinţe pentru a-i implica şi bineînţeles să voteze pentru mine şi pentru candidatul mişcării la postul de primar. Împreună cu amicul meu am venit cu idei noi şi am început să ne implicăm în cât mai multe activităţi pentru a recupera timpul pierdut, ţinând cont că ceilalţi componenţi al grupului lucrau deja din septembrie 2011 la acest proiect."

Românii din Italia, în viziunea lui Grillo

Conducerea locală a M5S nu a văzut cu ochi buni însă intrarea româncei în grup. Nu i-au sopus direct să plece, ci au făcut-o să înţeleagă asta. "Candidatul la primar pentru M5S ne-a spus să mergem să vorbim cu reprezentanţii forţelor de ordine (poliţie, carabinieri, garda de finanţe, etc.) şi să îi întrebăm dacă au propuneri pentru oraşul nostru pe tema siguranţei. După ce eu şi amicul meu ne-am îndeplinit "misiunea", consumând timp şi bani de telefoane, într-o seară, fără nicio logică, doi membri ai mişcării s-au manifestat într-un mod cel puţin suspect.

Pe mine m-au atacat în toate modurile, spunându-mi că nu trebuia să merg să vorbesc cu poliţia, că sunt ultima venită şi că nu am dreptul să vorbesc şi să fac propuneri. Mi-au spus că propunerile se fac doar după luni de muncă în interiorul grupului, după ce demonstrez că sunt demnă de a deschide gura în faţa lor. După această discuţie aprinsă, am decis că e mai bine să renunţ la candidatură pentru Consiliul Comunal şi am ieşit di grupul lor în ziua urmatore. Poate pentru că nu am cetăţenie italiană am fost marginalizată."

Concluzia româncei este că partidul lui Grillo devine mult mai agresiv cu străinii decât Lega Nord: "E cel puţină ciudată decizia lui Grillo de a nu primi străini în mişcarea sa. Nici Lega Nord nu se comportă în acest fel. Sunt foarte mulţi străini, chiar şi români care au participat la alegerile locale pe listele Ligii, deşi ştim cu toţii care erau ideile lui Bossi faţă de emigranţi."

Antonia Dejeu despre afirmaţiile “rasiste” ale lui Grillo: “În M5S, doar italieni”

Cetăţenia fiilor de imigranţi/ Antonia Dejeu contra lui Beppe Grillo: “Nu e şeful nostru, votăm conform propriei conştiinţe”

Grillo şi imigraţia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Românii din diaspora, abandonaţi de autorităţi/ Un sicriu în faţa Parlamentului de la Bucureşti

Beppe Grillo, judecat de români