Menu
in

Ana Maria Ciornoliuc, o voce din Bucovina pe scena Auditoriumului din Roma VIDEO

De la Moldoviţa în capitala Italiei, în mai puţin de un an. E adevărat, toate drumurile duc la Roma, dar în sufletul Anei Maria a rămas casa bunicilor de lângă Rădăuţi,  unde şi-a petrecut cei mai frumoşi ani din copilărie.

Ana Maria Ciornoliuc şi s-a născut la Rădăuţi, în judeţul Suceava. A copilărit la Moldoviţa, un sat din Bucovina şi venit în Roma la vârsta de 10 ani. În august şi-a sărbătorit majoratul. Pasiunea ei este muzica: a cântat la Auditorium-ul din Roma şi are succes pe internet interpretând “Vivo per lei”, din repertoriul lui Andrea Bocelli.

Povestea Anei este asemănătoare multor copii români care au fost lăsaţi în grija bunicilor de către părinţii plecaţi la muncă în străinătate.

La cinci ani, Ana, împreună cu fratele ei mai mic, a rămas mai întâi fără mamă, venită în Italia. După încă un an, a plecat şi tatăl lor.

“Patru kilometri pe jos până la şcoală”

Locul părinţilor a fost luat de bunicii din Moldoviţa: “Am amintiri frumoase de atunci, chiar dacă făceam patru kilometri pe jos până la şcoală, eu şi fratele meu”.

Când părinţii au venit să-i vadă, trecuseră deja patru ani. “Îi auzeam în fiecare zi şi ne trimiteau poze, cu toate astea, cu greu l-am recunoscut pe tata. Pe mama, aproape deloc”.

După câteva săptămâni, cei patru erau din nou o familie. Părinţii au decis să-l ia cu ei pe mezin, pentru a o lăsa pe Ana Maria să-şi continue studiile. După încă un an, au adus-o şi pe Ana Maria la Roma, în vacanţa de vară.

“În toamnă, după trei luni de Italia, părinţii m-au întrebat dacă vreau să rămân. Aveam 10 ani, m-am gândit că în Italia voi avea mai multe posibilităţi ca acasă. Aşa că am hotărât să rămân. O parte din inima mea a rămas însă la bunici, în România”.

Primul rol principal, în clasa a cincea

La şcoală în Italia, românca s-a acomodat foarte repede, fiind îndrăgită în scurt timp de colegii dintr-o şcoală din cartierul Romanina, la periferia capitalei:   “În clasa a cincea am fost aleasă pentru rolul principal feminin din specatcolul musical Grease”- îşi aminteşte.

Aşa s-a născut şi pasiunea pentru teatru şi muzică: “Am intrat în “Compagnia della Romanina” care mi-a fost ca o rampă de lansare. Multumita maestrului Salvatore Andreoli, am interpretat roluri în mai multe spectacole: Grease, High School Musical, Pinocchio, Sister act. Toate mi-au rămas în inimă”.

În 2010, Ana Maria a început să se ocupe mai ales de canto: susţinută de mama ei, s-a înscris la Melody Music School din Roma.

Acum, e elevă în anul IV la “Istituto Tecnico Statale per il Turismo "Cristoforo Colombo" din Roma. Vrea să studieze mai departe, pentru “a avea o meserie asigurată”.

Fratele ei a intrat, şi el, la liceu. Ambii părinţi lucrează: mama e esteticiană iar tatăl este angajat la Ministerul de Interne, la firma care se ocupă de sistemul de supraveghere video.

În casa ministrului

“Mama a lucrat mulţi ani ca guvernantă în casa fostului ministru Pisanu. O persoană deosebită, care a fost alături de familia noastră, chiar şi eu îmi amintesc că eram invitaţi în casa lui”- spune Ana Maria.

“Vivo per lei”- Succes pe internet

Ana și-ar dori un viitor în lumea spectacolului. Îşi aminteşte de primul ei Mp3 player, cu melodii italiene, făcut cadou de părinţi. Îi plac Laura Pausini, Tiziano Ferro şi Emma Marrone. Împreună cu colegii de la Şcoala de Muzică, a fost deja invitată să cânte la Auditorium SGM di Roma.

Îşi înregistrează melodiile şi, în vacanţa de vară, a colaborat cu Andrei Neamţu, chitaristul trupei Marfar din România, invitat permanent la show-ul lui Dan Bittman, pe TVR 1.

Aşa s-a născut, “mai mult din joacă”, coverul piesei “Vivo per lei”. Înregistrarea, postată pe Youtube, are deja peste 2000 de vizualizări.

“Am primit felicitări pe internet, în special de la tineri de vârsta noastră, piesa a fost un succes, vom continua. Acum, încă studiez. Când mă voi simţi pregătită, şi din punct de vedere vocal, mă gândesc să particip şi la preselecţii pentru concursuri naţionale. Dar… toate la timpul lor.”

Când se gândeşte la meleagurile natale şi la ultimii ani petrecuţi în Peninsulă, Ana Maria recunoaşte că i-a fost greu fără părinţi. Dar ei, recunoaste, au făcut tot ce se putea pentru familia lor.

“Ne-a luat ceva timp să redevenim o familie, dar acum totul merge bine. Italia îţi deschide lumea. Nu mi-aş fi închipuit vreodată că voi ajunge să cânt la Roma, pe o scenă…Ce posibilităţi aş fi avut la Rădăuţi?”.

Miruna Cajvaneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version