in

Andreea Ştefănescu, campioană mondială la gimnastică ritmică pentru Italia, este “mândria” oraşului Spoleto

A devenit campioană mondială, alături de echipa naţionalei italiene, la ultimele Campionate mondiale de gimnastică ritmică din Montpellier în septembrie. Andreea Ştefănescu, atleta de origine română de la Clubul Polisportiv Fenice din Spoleto, a fost primită pe 18 octombrie la Palatul Primăiei, unde consilierul pentru sport Giancarlo Cintioli, pe timpul unei ceremonii instituţionale, i-a înmânat o diplomă de recunoaştere pentru rezultatul extraordinar obţinut, scrie spoletocity.com.

Alături de Ştefănescu erau prezenţi şi consilierul federal Roberto Settimi, preşedinta Clubului Fenice Lorella Bartoli şi echipa tehnică condusă de Laura Bocchini.

"Andreea Ştefănescu este o ambasadoare extraordinară pentru sportul spoletin pentru că reprezintă oraşul nostru şi ţara noastră la nivelurile maxime ale faimei sportive", a spus consilierul Cintioli, care i-a mulţumit atlelei de la clubul polisportiv La Fenice.

Consilierul a subliniat: "Această ceremonie a fost dorită pentru a sărbători un rezultat de mare însemnătate pentru sportul italian şi pentru gimnastica ritmică şi pentru a puncta din partea noastră şi a întregului oraş mândria de a fi contribuit la formarea unei campioane de valoare absolută. Îi mulţumesc că a ales Spoleto ca oraş al ei şi pentru că a recunoscut toate potenţialităţile unui ambient, precum cel de la Fenice, în care să crească şi să se antreneze".

Atleta de origine română Andreea Ştefănescu se antrenează din 2006 la Palatul Don Guerrino Rota împreună cu atletele de la Fenice cu care a obţinut rezultate naţionale şi internaţionale prestigioase. Din octombrie 2010 a început să facă parte din centrul tehnic federal din Desio şi apoi a cucerit postul de titulară în naţionala italiană.

Ştefănescu făcuse deja parte din echipa de gimnastică de la Mondialele de gimnastică ritmică care s-au desfăşurat în Japonia în 2009. Acum tânăra atletă, care s-a format din punct de vedere competiţional la Spoleto, are posibilitatea de a purta culorile Italiei şi la următoarele Olimpiade din Londra 2012.

"Să câştig mondialele a fost o experienţă unică – a spus Ştefănescu – în special pentru mine care eram cea mai mică din echipa albastră şi pentru că mă antrenam cu ele de mai puţin de un an. Dar colegele mele m-au făcut să mă simt imediat în largul meu, şi mulţumită experienţei lor m-au învăţat multe".

Citeşte şi:

VIDEO: Andreea Stefănescu, gimnasta româncă din naţionala Italiei

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Studiu/ De ce emigrează românii? “Sărăcia şi corupţia” din ţară, pe primul loc

Ce soartă va avea Italia? Cele patru scenarii analizate de „Financial Times”