in

Asociația Italienilor din România va participa la Expo Milano. ”Rolul și specificul emigrației italiene”

Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT. va participa la Expo Milano 2015.

În parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, asociația va organiza la pavilionul României, în zilele de 26 și 27 august, o serie de evenimente cultural-artistice cu tema „Rolul și specificul emigrației italiene în România”, menite să promoveze minoritatea italiană din țara noastră.

Cu acest prilej, vor fi prezentate istoria asociației, proiectele și activitățile prin care este conservată și făcută cunoscută identitatea minorității italiene din România.

Programul participării Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT. la Expo Milano cuprinde proiecții de filme cu și despre comunitatea italiană din România, recitaluri de chitară clasică, momente artistice, dar și prezentări gândite în acord cu tema expoziției – „Hrănind planeta. Energie pentru viață” – precum „Ocupații și tradiții culinare ale etnicilor italieni din România” și „Materiale și meserii care dau viitor trecutului.”


Tema: Rolul și specificul emigrației italiene în România

Miercuri, 26 august

10,00 – 11, 30 Prezentarea filmului Istoria italienilor din România: – Istoriile care ne unesc – Și aici au trăit și au lucrat italienii – Drumul „talienilor” în România – Selecțiuni din spectacolele susținute de Asociația Italienilor din România – RO.AS.IT.

11,30 – 11,45 Recital de muzică clasică (Ștefan Lupu – chitară)

11,45 – 13 Deschidere oficială a evenimentului “Rolul și specificul emigrației italiene în România”. – Intonarea imnurilor de stat ale Italiei și României – Intervențiile reprezentanților oficiali ai Asociației Italienilor din România – RO.AS.IT., Ioana Grosaru – președinte, Andi Grosaru – secretar general și Gabriela Tarabega – directorul revistei “Siamo di Nuovo Insieme”

13,00 – 13,30 Recital de muzică clasică cu participarea extraordinară a sopranei Bianca Luigia Manoleanu și a pianistului Remus Manoleanu

13,30 – 15,00 Prânz de lucru la restaurantul Pavilionului României, Interculturalitate gastronomică italo-română (rețete culinare tradiționale din bucătăria etnicilor italieni din România, prezentate de Celia Onțeluș)

15,00 – 17,00 Prezentarea filmelor: Istoria italienilor din România – Și aici au trăit și au lucrat italienii și Drumul „talienilor” în România. Apicultura – ocupație de tradiție cu un viitor strălucit – eveniment interactiv cu apicultorul Octavian Butolo – film realizat de Anca Filoteanu.

Joi 27 august

10,00 – 11,30 Istoria italienilor din România – Proiecție de film – Activități interactive cu participarea reprezentanților minorității italiene din România – Stand cu materiale promoționale, reviste, ziare, pliante etc.

11,30 – 11,45 Recital de muzică clasică (Ștefan Lupu – chitară)

11,45 – 13,00 Masă rotundă: Materiale și meserii care dau viitor trecutului – dezbatere cu arhitecții Dr. Dan Victor Kisilewicz și Dr. Ileana Kisilewicz

13,00 – 13,30 Recital de muzică clasică cu participarea extraordinară a sopranei Bianca Luigia Manoleanu și a pianistului Remus Manoleanu Prânz de lucru la restaurantul Pavilionului României, Interculturalitate gastronomică italo-română (rețete culinare tradiționale din bucătăria etnicilor italieni din România, prezentate de Celia Onțeluș)

15,00 – 17,00 Proiecție de filme dedicate istoriei italienilor din România. Apicultura – ocupație de tradiție cu un viitor strălucit – eveniment interactiv cu apicultorul Octavian Butolo – film realizat de Anca Filoteanu. Moment artistic.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Biciclist român de 16 ani accidentat mortal la Eboli

Român de 18 ani, s-a sinucis în închisoarea Regina Coeli. Era unul dintre ucigașii lui Mario Pegoretti