in

Cadou neaşteptat pentru diaspora: secretarul de stat Stejărel Olaru a fost, în sfârşit, DEMIS

Stejărel Olaru nu mai este secretar de stat la Ministerul de Externe. Primul ministrul Victor Ponta a semnat decizia de eliberare a acestuia din funcţie în data de 23 decembrie 2014, decizia fiind publicată în Monitorul Oficial nr. 947.Stejărel Olaru a fost numit în funcţie în ianuarie 2013, odată cu ministrul de atunci al românilor de pretutindeni, Cristian David.

În februarie 2014, când USL s-a rupt şi liberalii au ieşit de la guvernare, Olaru a fost singurul liberal care a rămas în guvern. Preşedintele PNL de atunci, Crin Antonescu, a declarat că Olaru a beneficiat de „o dispensă” din partea PNL pentru a rămâne în funcţie, ca secretar de stat, pentru că „este implicat într-un proiect important”.

„(…) Există o singură excepţie, şi anume domnul Stejărel Olaru, care are o funcţie de secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni, care este angajat într-un proiect important, delicat, legat de românii de pretutindeni şi căruia în măsura în care Guvernul doreşte să-i acorde încredere înainte, i-am acordat ca să spunem aşa o dispensă, pentru că într-adevăr e un proiect foarte important„, a declarat atunci Crin Antonescu.

Despre ce „proiect foarte important” a fost vorba, nu am înţeles până acum. Prezenţa sa în Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a fost acoperită de mister, în afară de câteva „Mesaje” ale secretarului de stat cu diferite ocazii, nu s-a văzut nimic din spatele uşilor închise.

Activitatea sa i-a nemulţumit şi pe colegii săi liberali. Costel Alexe, deputat PNL, a cerut după alegerile prezidenţiale demiterea lui Olaru.

«Stejărel Olaru, care a beneficiat de funcții numeroase și bine plătite în calitate de demnitar (…)s-a ocupat în ultimele luni cu propaganda guvernului Ponta printre românii aflați în străinătate.

După ultimele informații, Stejărel Olaru a avut sarcina de a organiza acțiuni propagandistice, în special în statele cu comunități mari de români la care era invitat Victor Ponta, fără rezultate concrete, totul controlat îndeaproape, cu întâlniri regizate, pentru a crea o imagine favorabilă candidatului PSD la Președinție.

Este inadmisibil ca departamentul însărcinat să încurajeze și să sprijine formarea și acțiunile asociative ale comunităților de români din Diaspora, să participe la o asemenea bătaie de joc, unică în 25 de ani. În calitatea mea de deputat în Parlamentul României, solicit, oficial, demisia Secretarului de Stat de la MAE, Stejărel OLARU, pentru ignorarea continuă a organizațiilor românești de peste granițe. OLARU se face direct vinovat de susținerea unei politici de ignorare totală, disimulată, privind dialogul cu organizațiile românești.», a declarat deputatul PNL Costel Alexe.

În vârstă de 41 de ani, absolvent al Facultăţii de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, Stejărel Olaru a mai fost consilier al premierului Călin Popescu Tăriceanu, pe probleme de securitate naţională şi director general la Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului în România.

În locul lui Olaru, Victor Ponta nu a numit deocamdată niciun secretar de stat.

Sorin Cehan


Umilirea românilor, PNL cere demisia lui Stejarel Olaru, secretar de stat la DRP, pentru ”ignorarea continuă a organizațiilor românești de peste granițe”

Stejărel Olaru, noul secretar de stat pentru diaspora: „Vom colabora cu asociaţiile”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Primul ambasador „pedepsit” și rechemat de la post de Klaus Iohannis

Iohannis, tras de urechi de diaspora: „Numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu este o sfidare la adresa celor care au stat ore în şir la coadă pentru a va vota”