in

Candidata cu ie şi cruce la gât, o româncă în cursa pentru Primăria din Marino

Roxana Bugheanu, româncă de 38 de ani, este candidata la funcţia de primar din Marino, localitate din Castelli Romani, pe lista intitulată Convivenza Tricolore. Lista are deocamdată 21 de candidaţi, din 24 de locuri disponibile, dintre care 4 italieni şi restul români. Anunţul privind candidatura româncei a avut mare succes în mass-media italiană, cu atât mai mult cu cât andidata apare în ie şi cu o vizibilă cruce de aur la gât. O imagine care a cucerit presa italiană.

Roxana Bugheanu, mediatoare ligvistico-culturală şi administratoare de firmă, este căsătorită cu un italian şi e mama a doi copii. De 16 ani lucrează şi trăieşte în Italia şi de peste zece este cetăţeană italiană.

«Candidatura mea la funcţia de primar a fost primită de concetăţenii mei cu interes şi în acelaşi timp cu suspiciune. Marino, faţă de alte localităţi din Castelli Romani, este mai izolată şi are şi o mentalitate diferită. La Marino există rasism şi în privinţa celor care vin din altă localitate italiană… astfel suspiciunea în privinţa mea e normală». La Marino, explică candidata la funcţia de primar, comunitatea românească reprezintă 5% din populaţie.

«Pe 1 decembrie 2015 erau 1.856 de români, dintre care 1.500 înscrişi pe listele electorale, dar în total sunt peste 2.000 la o populaţie de 40.000». Pe plan politic candidata şi lista sa doresc «să evite orice ideologie: vrem ca după arestarea ultimului primar din Marino, în localitatea noastră să fie puse persoanele în centrul politicii. Noi credem în latura pragmatică a politicii, dorim să refacem toate mediile lăsate în aceşti ani într-o degradare totală».

«Candidatura sa este expresia – explică într-o notă lista Convivenza Tricolore – unei noi strategii a politicii rezultată dintr-o lungă experienţă culturală şi socială, născută din nevoia de a reprezenta la un nivel paritar toţi cetăţenii rezidenţi la Marino, punând la dispoziţia eventualei administraţii a oraşului dedicarea sa, onestitatea şi profesionalismul, care merg dincolo de toate dinamicile de afaceri şi lobby ce s-au creat în aceşti ultimi ani în ”oraşul vinului”».


 Italia, alegeri locale 2016. Votează şi românii, însă trebuie să îndeplinească o condiție: să se înscrie!

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

DRP acuzat de finanțări cu interes electoral: ”Nu este etic, dar nici legal ca banii publici să fie folosiţi pentru propaganda politică”

70 de medalii obţinute de sportivii români la Verona. Artele Marţiale pot salva România