in

Candidatele la Miss România în Italia: Amalia Onofrei

Amalia Onofrei va împlini, pe 2 august, 19 ani şi speră să-şi sărbătorească ziua de naştere cu o victorie la concursul de frumuseţe Miss România în Italia.

Tînăra a sosit în Italia, din Suceava, la vârsta de patru ani: „părinţii mei au plecat la muncă în Peninsulă când eu eram foarte mică. Mai intâi tata, apoi mama. Un an de zile am stat cu bunica din partea mamei, apoi părinţii m-au adus cu ei, în Italia”, ne povesteşte Amalia.

Mai întâi, familia Onofrei a locuit la Terni, lângă Roma, apoi cei trei s-au mutat în nord, la Torino, unde s-au stabilit definitiv. Ulterior, s-a născut şi sora Amaliei, care acum are 8 ani. Românca a făcut şcoala în Italia, acum fiind în ultimul an la Liceul Lingvistic din Pinerolo. Pasiunea ei, încă de la vârsta de 7 ani, a fost baletul. Împreună cu o prietenă, s-a înscris la o şcoală de dans, iar încetul cu încetul a devenit o foarte bună balerină.

„După opt ani de balet, am dat şi trei examene la Londra, pentru a obţine atestate profesionale. Acum, aş putea să-mi şi deschid o şcoală proprie, dacă aş vrea”, ne spune Amalia, care, de curând a renunţat la dans şi s-a concentrat pe învăţătură.

Puteţi vota candidata preferată pe site-ul Concursului.

„Anul viitor termin liceul şi aş vrea să mă înscriu la facultate, deci deocamdată am lăsat dansul deoparte.

Românca a decis să se înscrie la concursul de frumuseţe după ce a devenit majoră, mai ales că mulţi prieteni îi spun că ar avea şanse dacă ar dori să se lanseze în lumea modei: „Îmi spun că sunt înaltă- am 1,85 m- frumoasă şi că aş putea încerca să particip la diferite concursuri sau preselecţii. Deocamdată, am aşteptat să împlinesc 18 ani, părinţii nu au dorit să o fac mai devreme. Mama m-a susţinut şi atunci când am decis să mă înscriu la Miss România în Italia”.

Deşi a petrecut mare parte din viaţa ei în Peninsulă, Amalia nu are încă cetăţenie italiană. Ne spune cu amărăciune: „Părinţii au făcut cerere încă din 2008, dar nu au devenit încă italieni. Atunci aveam 15 ani şi speram ca să devin italiancă odată cu ei. Acum, pentru că am împlinit deja 18 ani şi sunt majoră, va trebui să depun eu însămi cerere”.

Tânăra s-a integrat perfect în Italia, merge deseori în ţară, la bunici şi îi plac mult meleagurile natale: „Nu prea am amintiri de când eram mică, dar, de fiecare dată când ajung în România simt că acolo e patria mea”.

Candidatele la Miss România în Italia: Aura Ciangau

Candidatele la Miss România în Italia: Cătălina Stoeneşteanu

Candidatele la “Miss România în Italia”: Roxana Filip

Candidatele la Miss România în Italia: Ionela Andrei

Candidatele la Miss România în Italia: Georgiana Arsene

Miss România în Italia: Cine este Andreea Cernat?

“Miss România în Italia”: Cine este Andreea Apetroaie

Miss România în Italia: Cine este Adelina Andronic?

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Schengen, mai departe ca oricând

Două tramvaie s-au ciocnit în Capitală: cel puţin 13 răniţi