Menu
in

Carmen Căiuţeanu, consilier la Battaglia Terme: „Voturile pe care le-am obţinut au venit doar din partea amicilor italieni”

Noi conslieri locali în comunitatea românească din Italia. Şi la aceste alegeri administrative, mai mulţi români au reuşit să obţină un loc în consiliul localităţii unde trăiesc. Dintre câştigători face parte şi Carmen Delia Căiuţeanu, aleasă consilier local la Battaglia Terme, o localitate mică, de circa 4000 de locuitori, situată în apropierea Padovei.

Contactată de Gazeta Românească, Carmen Delia Căiuţeanu ne-a confirmat în exclusivitate succesul său electoral. A obţinut 20 de voturi, fiind candidată pe lista „Battaglia Terme Cambia”, care l-a susţinut în funcţia de primar pe Massimo Momolo (PD), câştigător cu 56,7%.

În vârstă de 31 de ani, originară din Focşani, românca lucrează la un birou de arhitectură, situat în centrul Padovei, dar profesează şi ghid turistic, fiind absolventă a facultăţii de geografie din Padova. „Lucrez ca secretară la un birou de arhitectură dar visul meu este să dezvolt această latură turistică, am absolvit geografia şi am câteva proiecte” ne-a declarat Carmen.

Catalina Iordănescu a câştigat alegerile la Baldichieri d’Asti: „Nu am avut adversari”

Românca ne-a declarat că a candidat „în mod spontan”, nu a avut foarte mult timp la dispoziţie să se organizeze şi cu comunitatea românească. „Datorită faptului că am decis târziu să candidez, nu am avut timp să-i informez pe conaţionalii mei să se înscrie. Majoritatea nici nu ştiau că e necesară înscrierea pentru obţinerea legitimaţiei de alegător, cu 45 de zila înainte. Voturile pe care le-am obţinut au venit doar din partea amicilor italieni.”

Carmen Căiuţeanu recunoaşte că „sunt la prima experienţă politică, o experienţă destul de intensă care, iată, a deschis multe oportunităţi.

Chiar dacă nu a obţinut voturi de la români, Carmen e hotărâtă să se implice în viaţa comunităţii româneşti. „Principala mea misiune, ca şi consilier, va fi să implic cât mai mult românii în viaţa socială şi politică a localităţii. Să-i fac să participe la cât mai multe acţiuni, să demonstreze că sunt cetăţeni ai localităţii. Dacă m-aş fi organizat mai devreme, aş fi luat cu siguranţă mult mai multe voturi şi din partea românilor.”

Va urma în Gazeta Românească un interviu detaliat despre Carmen Căiuţeanu şi despre intenţiile sale în mandatul de consilier.

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version