in

Catanzaro, tânăr român internat pentru un transplant, moare și donează el organele: ”Era o persoană muncitoare, de mare și sinceră umanitate”

Tânărul român era internat în Spitalul Pugliese Ciaccio din Catanzaro, așteptând un transplant. Cazul a fost făcut cunoscut de Pasquale Scarmozzino, secretar regional al Asociației Naționale a Hemodializaților (ANED), scrite catanzaroinforma.it.

Act extraordinar de solidaritate umană din partea unei familii de români. Un pacient român în dializă, de ani de zile rezident în provincia Catanzaro, a murit în secția de reanimare de la Spitalul Pugliese Ciaccio în urma unei deosebit de grave leziuni cerebrale acute la numai 36 de ani. Familia a dorit să respecte dorința tânărului decedat exprimându-și consimțământul pentru donare și salvând astfel alte vieți.Cazul a fost făcut public de Pasquale Scarmozzino de la ANED, asociație care se ocupă de persoane dializate și transplantate.

”Organele prelevate, datorită echipei de anestezie și reanimare de la Pugliese Ciaccio și coordonării garantate timp de peste 24 de ore de Centrul Regional de Transplant condus de medicul Pellegrino Mancini, au fost transplantate la Padova și Roma. În 2017 sunt astfel două familii de cetățeni străini care prin marea lor generozitate au făcut posibil transplantul pentru mai mulți pacienți ai noștri spre deosebire de opoziția primită în Regiune.

Tânărul român – se citește în notă – era o persoană muncitoare, de mare și sinceră umanitate, cu respect pentru prieteni și operatorii centrului de dializă care îl aveau în îngrijire. Era pe lista de transplanturi pentru a primi rinichi și pancreas. Din păcate șansa nu a fost de partea lui! S-a gândit el însuși să-i ajute pe alții.

Lasă un mare gol în rândul cunoscuților și o amintire de neșters a zâmbetului său peren, deși era afectat de o boală foarte gravă.

Amărăciunea celor care l-au cunoscut este imensă și din cauza persistentei carențe de donări din regiune, subiect în continuare pus la îndoială din cauza lipsei unei informări corecte, din cauza slabei sensibilizări și a legilor puțin cunoscute. Este grav că în această regiune a noastră 6 centre de anestezie și reanimare nu sunt încă active pentru atingerea obiectivelor de salvare a vieților celor peste 300 de pacienți înscriși pe lista de transplanturi, dintre care 150 sunt dializați în centrele calabreze.

Pentru pacienții noștri este imperdonabil deoarece transplantul este acum tratament consolidat pentru foarte multe boli și, din acest motiv, cazurile de lipsă a disponibilității pentru prelevare din cauza dezorganizării structurilor constituie negarea dreptului la tratament.

ANED, în amintirea acestui cetățean român, consideră necesar să programeze curând o manifestație la Catanzaro.”

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Bologna, a ucis cu tirul o bătrână pe trecere

Parlamentarilor italieni condamnați le vor fi anulate pensiile. Boldrini: ”Puternic semnal de moralizare”