Menu
in

Ce vor românii de la asociaţii: „Avem nevoie de informaţie legislativă în primul rând”

Florin Păcurar (foto) este un român care trăieşte împreună cu soţia şi copilul la Montecatini Terme, în provincia Pistoia din regiunea Toscana. Ne-a contactat la redacţie, rugându-ne să publicăm mai multă legislaţie, de care au nevoie românii din Italia. Deasemenea, românul are câteva sugestii pentru asociaţiile şi partidele româneşti din Italia, care în opinia sa ar trebui să aibă ca activitate principală informarea conaţionalilor despre legislaţie, drepturi şi obligaţii.

Florin Păcurar are 43 de ani, este originar din Braşov şi a venit în Italia în urmă cu patru ani. S-a lovit ca majoritatea românilor, de diferite probleme, legate nu de puţine ori de lipsa informaţiei.

„Soţia mea a venit în urmă cu şapte ani, după care am venit şi eu cu băiatul acum în vârstă de 17 ani. A fost o perioadă dificilă, mai ales la început, când datorită faptului că nu cunoşteam limba, a fost foarte greu de găsit ceva de muncă. Acum lucrez ca muncitor metalmecanic, la o firmă care produce turbine industriale. Am întâmpinat de nenumărate ori, tot felul de probleme, mai ales la muncă, legate de alocaţia pentru copil, înscrierile la sitemul social şi medical, soluţionarea litigiilor de muncă sau sistemul de pensii. Toate acestea din cauza faptului că lipseşte informaţia.”

Florin Păcurar atrage atenţia asociaţiilor româneşti şi partidelor politice asupra faptului că în opinia sa, activitatea principală a lor trebuie să fie legată de ajutorarea conaţionalilor prin informaţie legislativă.

„Mă uit pe internet, pe diferite siteuri, forumuri sau facebook şi observ că majoritatea asociaţiilor sau partidelor care sunt în Italia, sunt puse pe activităţi politice fără însă ca cineva să încerce să informeze despre drepturi si obligaţii, despre tot felul de chestiuni legislative. E doar o luptă permanentă pentru voturi şi adeziuni. Ce ni se dă în schimb?.”

A.R.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version