in

Ceahlăul Piatra Neamţ bate echipa senatorului Ligii Nordului cu 11-2!

Marti 15 februarie, meciul disputat la Verbania ȋntre echipa Ceahlăul Piatra Neamţ şi echipa locală de fotbal,al cărei patron este un senator al Ligii Nordului, s-a ȋncheiat cu un victoria zdrobitoare a românilor: 11-2.

Ceahlăul Piatra Neamţ face un turneu de pregătire ȋn Italia. Ceahlăul, echipa primarului Gheorghe Stefan, zis Pinalti, este pe primul loc ȋn divizia B ȋn România. Unul din meciurile cele mai importante, nu atât pentru fotbalişti, cât pentru comunitatea românească, a fost cel de la Verbania, oraş ȋnfrăţit cu Piatra Neamţ. Consilierul Adrian Chifu a reuşit să facă din acest meci o ocazie pentru integrare a comunităţii, mai ales că patronul echipei este un senator de la Lega Nord.

După acomodare şi câteva meciuri de pregatire, FC Ceahlăul Piatra Neamţ a disputat  un prim amical cu echipa Casalle, câştigat cu 2-0 de moldoveni.  Românii  au disputat apoi partida cea mai importanta de la turneu, ȋn compania formaţiei Novara, meci terminat cu 3-2 pentru gazdele italiene. La meci a fost  prezent şi patronul echipei din Piatra Neamţ, primarul Gheorghe Stefan, zis Pinalti. Ambele formaţii activează ȋn seria B ȋn această ediţie de campionat şi se află pe primul loc ȋn clasament.

Agenda este destul de ȋncărcată pentru fotbaliştii românii, unul din meciurile cele mai importante fiind cel disputat miercuri 16 februarie cu Modena. Antrenorul echipei italiene este Cristiano Bergodi care a antrenat multă vreme echipe din România.

Meci la Verbania

Intâlnirea sportivă a putut avea loc datorită intervenţiei lui Adrian Chifu, consilierul român din cadrul primăriei din Verbania, care ne-a declarat: „Am făcut tot posibilul să organizez un amical cu echipa AS Verbania, mai ales că cele două oraţe s-au ȋnfrăţit de curând, iar relaţiile dintre oraşe s-au cimentat. Un amical ȋn Verbania cu o echipă românescă va aduce multă bucurie ȋn sufletele românilor rezidenţi aici.
Sunt mulţumit să oferim un cadou sportiv românilor din Verbania. Este  pentru prima dată când o echipă românescă va juca ȋn această localitate. Prezenţa unei echipe româneşti este un motiv de mândrie pentru noi toţi  românii din zonă. ~ncă o dată se dovedeşte că fotbalul uneşte, indiferent de naţionalitate. Multumesc pe această cale, conducerii  de la FC Ceahlăl pentru că a acceptat să vină la Verbania, să joace un amical, ȋn faţa conaţionalilor. Este un eveniment sportiv mult asteptat şi important pentru  comunitatea românească de aici.”

Satisfacţia primăriei

Meciul a fost considerat un eveniment important şi de primăria din Verbania, care a dat un comunicat ȋn care se spune:
«Verbania şi Piatra Neamţ se confruntă la fotbal. Cele două oraşe care tocmai cu un an ȋn urmă au ȋncheiat ȋn mod oficial un Pact de Amiciţie şi care, prin intermediul propriilor reprezentanţi instituţionali au demarat un raport strâns de colaborare ȋntre Italia şi România, se ȋntrec din nou. Insă nu o mai fac numai pe proiecte comune sau pe teme de relevanţă europeană, ci – ȋn mod fizic – pe un dreptunghi verde, fugind ȋn spatele unei mingi.

Mulţumiri vin şi din partea colegului de Consiliu local Enrico Montani (senator Lega Nord – n.r.), care este patronul Verbaniei. „Sunt onorat că o echipă care a avut recent o expunere internaţională vine să joace la Verbania”,comenta senatorul Montani, ȋnainte de meci. „Si sunt curios să văd nivelul fotbalului românesc. Cu societatea am legat contacte şi pentru eventuale schimburi şi s-a menţionat posibilitatea ca ei să poată veni ȋn retragere aici: vom discuta despre asta”.»

A.R.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Hoţ de cupru electrocutat mortal

Ştire: Un italian a jefuit un român