in

Cei mai fericiți părinți români din Italia, au șapte copii și al optulea e pe drum. «Aș dori să invit mamele să aibă mai mulți copii.»

Au 35 și 40 de ani, vin din Vrancea și s-au stabilit la Serravalle di Carda, în localitatea Apecchio din provincia Pesaro-Urbino, unde și-au cumpărat o casă. Au șapte copii și îl așteaptă pe al optulea. ”Suntem fericiți”, au declarat ei pentru Il Resto del Carlino.

«Aș dori să invit mamele să aibă mai mulți copii. Am fost fericită de sosirea primului, dar apoi am descoperit treptat bogăția de a avea mai mulți, credeți-mă că este minunat să ai mulți! „. Acesta este mesajul pe care Mariana, în vârstă de 35 de ani, îl transmite femeilor din Italia. Mariana a făcut 7 copii (4 fete și 3 băieți), iar al optulea va sosi în curând.

„Venim din Vrancea – spune Sandel Tănase (40 de ani), cunoscut ca Tonino, soțul Mariana și tatăl a șapte copii – prietenii care au ajuns în Italia au descris aceste locuri drept locuri liniștite și mai presus de toate, unde poți crește o familie și aici am venit”. S-au stabilit la Serravalle di Carda, un sătuc cu 300 de locuitori la poalele muntelui Nerone. De zece ani locuiesc aici. El este tăietor de lemne.

„Aici pădurile sunt cam ca în România. M-am înscris ca artizan și lucrez pentru cei care mă solicită: am tăiat lemne de foc și am curățat pădurea „.

Spune că e o muncă obositoare, pe care italienii nu o fac. „Da, este foarte obositor, este o treabă pe care italienii nu mai doresc să o facă, totuși o fac cu pasiune, mă scol la 4 dimineața și mă întorc noaptea”.

„Ne place să trăim în mijlocul naturii – intervine fiica Alessandra, cea mai în vârstă (15 ani) – tata în munca sa din pădure întâlnește multe animale, de la lupi la veverițe”.

Între timp, Nicolae (13 ani) ia cafetiera de pe aragaz și toarnă cafeaua. „Într-o familie mare trebuie să te organizezi!” subliniază mama, Mariana, care o mângâie pe Teodora, cea mai tânără (2 ani) ocupată să coloreze ceva.

Copiii nu se ceartă niciodată între ei? „Ca în cazul tuturor copiilor, am dat reguli: cei mai mari îi ajută pe cei mai mici și se joacă unul cu celălalt. Pasiunea lor este tenisul, pe lângă școală și trebuie să spun că sunt toți pricepuți”.

Cum se înțelege cu vecinii și instituțiile? „Ei bine – răspunde Mariana – vecinii sunt de treabă, așa cum e și preotul paroh, singurul absent este Statul, soțul meu ca artizan nu face altceva decât să plătească taxe, nu luăm alocații familiale și birocrația ne oprimă. Cu toate acestea vrem să trăim în Italia, aici, în Serravalle, am cumpărat o casă pe care o plătim puțin câte puțin cu o mie de sacrificii, avem cinci camere și suntem cu toții acolo”.

Duminica, familia merge la plimbare. Pentru a face acest lucru, Tonino și-a cumpărat un microbuz cu 9 locuri. „Odată cu sosirea următoarei fete – zâmbește – va trebui să cumpăr o mașină mai mare”.

 Va fi ultimul copil? „Niciodată să nu spui niciodată. Copiii nu aduc sărăcie; cei care investesc în copii investesc în viitor”, a mai spus Tonino.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Româncă menajeră în Italia, a dat o spargere la Londra de 60 de milioane de euro, împreună cu fiul ei

Ștefan Mandachi, inițiatorul mișcării #șîeu, se oferă să îi angajeze pe brutarii din Sri Lanka alungaţi de localnicii din Ditrău