in

Como, regrete enorme ale localnicilor în urma morții unui medic român: ”Suntem profund întristați de dispariția sa prematură”

Moartea unei doctorițe române din Italia a provocat o mare tristețe în rândul comunității din localitățile unde trăia și profesa. Claudia Cristina Dumitrașc avea 51 de ani și a decedat prematur în seara zilei de 14 februarie. 

Înainte de a veni în Italia, Claudia Cristina Dumitrașc a fost medic de ambulanță și coordonator al Stației de Ambulanță Roman, apoi, pentru o perioadă, medic în cadrul Compartimentului de Primire Urgențe al Spitalului Municipal de Urgență Roman.

Claudia Cristina Dumitrașc, originară din Roman, profesa ca medic în Italia din anul 2012.

Claudia Cristina Dumitrașc locuia în Orsegnio, iar de anul trecut era medic generalist în localitățile Albese con Cassano și Tavernerio (provincia Como). Moartea medicului român a întristat comunitățile celor două localități unde se îngrijea de sănătatea oamenilor.

„O persoană deosebită, amabilă și mereu disponibilă. Suntem profund întristați de dispariția sa prematură”, au transmis reprezentanții primăriei din Albese, potrivit presei italiene.

Totodată, administrația comunală din Albese a dorit să-și exprime condoleanțele în mod public: „Am aflat cu mare tristețe de moartea prematură a Dr. Claudia Cristina Dumitrașc, medic generalist la noi în comună. Administrația comunală, precum și toată comunitatea din zonă transmite sincere condoleanțe familiei îndurerate.”

„Suntem întristați de moartea prematură a doctoriței Dumitrașc, medic de familie în Tavernerio și persoană mereu amabilă, disponibilă și de mare ajutor. Administrația comunală și comunitatea din Tavernerio transmit condoleanțe familiei greu încercate în aceste momente.”, au transmis și reprezentanții Primăriei din Tavernerio.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Drama unei tinere de 19 ani, păcălită de o prietenă, obligată la prostituție: ”Indiferent dacă se simțea sau nu bine, ori dacă era în perioada de menstruație”

Investigaţie jurnalistică: Mafia italiană arde deșeuri periculoase în fabricile de ciment din România