in

Conflicte în PDL Italia

In PDL Italia se consuma o nouă bătălie din conflictul izbucnit între aripa controlată de senatorul Viorel Badea şi cea din jurul deputatului William Brînză.

Duminică, 16 ianuarie, a avut loc la Fonte Nuova, localitate în apropierea Romei, o şedinţă a PDL Italia, aripa Badea, în care Dumitru Ilinca (foto dreapta impreuna cu Nino Savoiu si William Brinza) l-a suspendat din partid pe Nino Săvoiu, şeful PDL Italia – aripa Brînză. Tot la Fonte Nuova au fost excluşi mai mulţi membri din aripa adversă şi s-a anunţat împărţirea lumii între parlamentarii PDL Diaspora, care au creat patru circumscripţii.

După ce la sfârşitul lunii noiembrie, un grup de membri ai PDL Italia au organizat la Milano o şedinţă în care l-au destituit pe Dumitru Ilinca, alegându-l pe Nino Săvoiu, mâna dreaptă în Italia a deputatului Brînză, pe 16 ianuarie, un alt grup s-a reunit lângă Roma şi a decis suspendarea lui Săvoiu şi nerecunoaşterea şedinţei din noiembrie de la Milano. La şedinţa extraordinară a PDL Italia de la Fonte Nuova, prezidată de către Dumitru Ilinca, care se consideră şi el preşedintele organizaţiei, a participat şi senatorul Viorel Badea. La şedinţă nu au fost prezenţi reprezentanţi din toate filialele. Absenţii făceau parte din grupul care îl susţin pe Ioan Săvoiu, ales în funcţia de preşedinte la alegerile din noiembrie anul trecut la Milano.

Impărţirea Diasporei

In prima parte a şedinţei, senatorul Viorel Badea (foto stanga) a anunţat decizia Biroului Permanent Naţional al PDL, de a reconfigura organizaţiile din Diaspora şi de a împărţi PDL Diaspora în patru structuri diferite, conduse de demnitari diferiţi, în următoarea formulă: PDL Diaspora 1 care să cuprindă SUA, Canada, Israel, Australia plus alte 120 de state, conduse de către deputatul Mircea Lubanovici; PDL Diaspora 2 în care să intre Spania, Franţa, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de nord plus alte state europene, conduse de deputatul William Brînză; PDL Diaspora 3 conduse de senatorul Viorel Badea în care intră Italia, Austria , Germania plus alte 15 state europene iar ultima, PDL Diaspora 4 să fie condusă de secretarul de stat Eugen Tomac şi să cuprindă Moldova, Grecia, Ucraina, Bulgaria, Serbia plus alte 39 de state.Cu alte cuvinte, Badea rămâne cu Italia, iar Brînză cu Spania. Decizia încă nu este definitivă.


Suspendări

Au urmat apoi execuţiile. Prima hotărâre luată la Fonte Nuova a fost „nerecunoaşterea alegerilor şi deciziilor” de la şedinţa din data de 27 noiembrie de la Carugate-Milano, considerate nestatutare. Atunci, un grup de reprezentanţi ai filialelor, reuniţi cu ocazia unui spectacol în cinstea Zilei Naţionale a României, au organizat o şedinţă ad-hoc şi au decis suspendarea preşedintelui PDL Italia, Dumitru Ilinca, din funcţie, alegându-se o nouă conducere a organizaţiei. La acel moment a fost prezent şi deputatul William Brînză, în calitate de preşedinte al PDL Diaspora. Alesul de la Milano a fost suspendat acum. Ioan Săvoiu a fost suspendat pentru un an din toate funcţiile de partid. Tot în noiembrie fusese ales la Milano secretar executiv Vasile Bob. Acum Vasile Bob a fost nu suspendat, ci exclus definitiv din partid.

Reacţii

Vasile Bob ne-a declarat: „Sunt stupefiat şi contrariat de această decizie, mai ales că vine din partea unei persoane, Dumitru Ilinca, destituit din funcţie, pentru că a încălcat grav statutul partidului. De altfel dumnealui a şi menţionat într-o şedinţă la Bucureşti că nu-l intereseaza de statut şi a adresat cuvinte vulgare la adresa documentelor de partid. Totodată, ştiindu-se suspendat, a convocat şi prezidat o şedinţă a organizaţiei, fără să informeze despre deciziile luate la Carugate-Milano”.
Filialele din Sicilia

O altă decizie luată, a fost nerecunoaşterea a patru organizaţii din sudul Italiei, Caltanisetta, Siracuza, Catania şi Giarre, considerate ca fiind înfiinţate „nestatutar, abuziv şi fără acordul Biroului Permanent al PDL Italia”. S-a discutat şi aprobat decizia de împărţire a PDL Italia după criteriul regional. Fără o motivaţie anume, s-a decis ca toţi membrii BP al PDL Italia să prezinte cazierul judiciar şi o declaraţie pe propria răspundere că nu au fost colaboratori ai Securităţii, ca poliţie politică. In final au fost organizate alegeri pentru posturile considerate vacante. Au fost alese următoarele persoane: Costel Buliman, secretar general; Ionuţ Vasiliu, secretar executiv; Alexandru Nicolae, Gheorghiţă Cozarchievici, Ionela Puşcaşu şi Costel Câmpurean – în funcţiile de vicepreşedinţi.

Willian Brînză: “S-au grăbit!”

Contactat telefonic, preşedintele PDL Diaspora, deutatul William Brînză (foto dreapta), ne-a declarat următoarele: „Este foarte adevărat că s-a propus reorganizarea PDL Diaspora şi împărţirea în patru organizaţii. Propunerea a venit din partea doamnei ministru Anca Boagiu în cadrul unei şedinţe a Biroului Permanent al PDL. Dumneaei însă nu a evaluat foarte bine situaţia pentru că nu este foarte bine la curent cu problemele românilor din străinătate. A fost o singură dată la întâlnirile cu Diaspora, în urmă cu mult timp în Spania. Doar atât. Oricum, e o propunere care a fost deja luată în discuţie şi la nivel de conducere centrală şi diaspora, dar încă nu s-a decis nimic. Cei din Italia s-au grăbit puţin. Eu voi încerca să-i conving pe colegii mei de partid că o astfel de diviziune a organizaţiei nu poate aduce niciun avantaj, mai ales că am început o grămadă de proiecte la nivel de PDL Diaspora. Voi susţine în continuare formula actuală iar dacă se va lua o decizie, greşită după părerea mea, cred că mă voi gândi chiar să-mi dau demisia şi să continui proiectele ca independent. Pentru mine asta e important, să duc la bun sfârşit proiectele pe care le-am promis românilor din străinătate. Am militat pentru unele legi, cum ar fi plata contribuţiilor, crearea unor fonduri speciale sau votul prin corespondenţă, toate în beneficiile comunităţilor din străinătate. Proiecte care nu au fost luate în considerare niciodată de alte guverne. Să sperăm că vom merge în continuare în aceeaşi formulă.”

Acordul PSD- PD, între “două partide de stânga”

William Brînză a comentat şi propaspătul acord semnat de Victor Ponta la Roma cu secretarul PD, Pier Luigi Bersani: „Acordul e făcut între două partide de stânga, cu aceeaşi ideologie, şi nu e nimic anormal. Dacă e făcut în beneficiul românilor din Italia, iar rezultatele vor fi pozitive pentru îmbunătăţirea vieţii lor, pentru mine nu poate fi decât îmbucurător. Dacă însă a fost făcut doar de dragul imaginii, pentru a înşela alegătorul, nu pot decât să fiu dezamăgit.”

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

152 de ani de la „Mica Unire”, Băsescu huiduit la Iaşi

Până pe 12 februarie se pot face ȋnscrieri la grădiniţe şi şcoli