in

Corina Neguţ, o fată frumoasă care a făcut carieră în Italia: „Îmi place să fiu sinceră, în România nu aveam un viitor”

I se spune “noua Mădălina Ghenea”. În doar 2 ani a reuşit să devină cunoscută în lumea spectacolului din Italia, dar şi dincolo de Alpi. Am digitat pe Google numele ei, dar pe la pagina a şaptea de rezultate cu numele ei, m-am lăsat păgubaşă.

Corina Neguţ s-a născut la Bolintin Deal, lângă Bucureşti, în 1990, iar în Italia a sosit când avea 20 de ani, la Montecatini Terme, şi şi-a început cariera în lumea spectacolului. De atunci, nu s-a mai oprit şi se îndreaptă cu paşi repezi către faima visată încă de când era copil.

Astăzi, Corina e testimonial în diferite campanii de modă sau cu caracter social, a jucat în “Sole a catinelle” cu Checco Zalone şi copilul român Robert Dancs, e protagonistă în videoclipuri muzicale, e parte din cast în unele emisiuni televizive, are un agent, Luca Maietta, care îi este şi iubit. Sau invers.

Te-ai aştepta să vorbeşti cu o “divă” plină de ifose, însă Corina e cu totul altceva. În primul rând, e foarte bucuroasă să vorbească româneşte, pentru că în meseria ei limba italiană e esenţială.

Este ca o ploaie zglobie de vară: începe să turuie, povestindu-şi dintr-o suflare viaţa ei frenetică de artistă, ambiţiile, proiectele şi, mai ales, recunoştinţa pentru ceea ce i-a oferit viaţa.

“M-am îndrăgostit de Luca, atunci când a venit în România să mă cunoască. Apoi am venit şi eu în Italia, unde aveam de gând să stau doar câteva săptămâni, dar am rămas pentru totdeauna.”

Îmi place să fiu sinceră, în România nu aveam un viitor

Corina, chiar nu te mai întorci în România?

«Nu cred că mă mai întorc. Când am venit aici, m-am îndrăgostit de Italia şi de tot ceea ce reprezintă ea, de italieni. Eu chiar voiam să ies din România, pentru că mă sufoca un pic comuna unde locuiam. Când locuieşti într-o comună mică, orice faci e rău, se comentează.

Îmi place să fiu sinceră, în România nu aveam un viitor. Acolo, lumea spectacolului este restrânsă doar unor persoane, trebuie să ai cunoştinţe, să stai la Bucureşti. Am fost la castinguri, dar s-au comportat urât cu mine şi cu altele, pentru că nu aveam pile, cunoştinţe, eram nimeni.

În Italia ai posibilitatea să te afirmi, indiferent de unde ai fi. Chiar ţi se dau mai multe şanse de a demonstra cine eşti, chiar plecând de la realităţi mai mici. Aşa că am plecat cam definitiv. Între timp, am terminat facultatea.»

În Italia ai posibilitatea să te afirmi, indiferent de unde ai fi

Ce facultate ai făcut?

«Facultatea de limbi şi literaturi străine Dimitrie Cantemir din Bucureşti. Ştiam spaniola şi voiam să studiez şi engleza şi italiana. Aşa l-am cunoscut pe Luca, adăugând pe Facebook italieni care să mă ajute să învăţ limba. Cred că se învaţă mai bine o limbă făcând practică, decât din cărţi. Când am sosit în Italia, aveam încă examene de dat, aşa că am făcut naveta cu avionul Italia – România timp de un an şi jumătate. Azi n-aş mai face-o, mai ales cu ceea ce se întâmplă cu avioanele în ultimul timp

„În mediul ăsta circulă mulţi ciudaţi cu intenţii nu tocmai curate”

Corina Neguţ, covergirl la Montecatini Terme

Luca a devenit agentul tău?

«Da. Când am rămas definitiv aici, în 2012, el a început să mă pozeze, pentru că a văzut el că eu aş avea talentul de a sta bine în faţa aparatului foto. El a fost cel care m-a îndrumat pe această stradă şi cel care m-a făcut cunoscută pe facebook, mai ales printre fotografi, care au început să mă cheme să-mi facă fotografii.

Au venit şi de la Milano pentru mine. De aici, au sosit fotografiile pentru publicitate. Am început cu publicitate pentru termele de la Montecatini, aici unde stau, apoi am făcut un catalog cu o colecţie de îmbrăcăminte al unei stiliste toscane, apoi am făcut publicitate la canapelele Aerre Divani din Pistoia şi multe altele.

Luca e mereu cu mine şi mă tutelează, pentru ca eu încerc să-mi fac cunoştinţele care trebuie, dar în mod curat. Ştii cum e în mediul ăsta, circulă mulţi ciudaţi cu intenţii nu tocmai curate

Alături de Gigi d’Alessio şi Giorgio Panariello

Dar nu te-ai oprit la poze, ai ajuns şi în faţa telecamerei.

«Anul trecut, am făcut două videoclipuri în Italia şi unul în Franţa. Apoi am jucat în scurtmetraje, lungmetraje, am jucat şi într-un episod într-un serial care va ieşi în octombrie.

Am participat şi la un proiect important: o campanie socială pentru copiii cu sindromnul Down, cărora le vor fi donate fondurile strânse. La acest proiect au participat şi Giorgio Panariello, Leonardo Pieraccioni şi alţi opt actori din Toscana. »

În ce constă această campanie?

«E un story frame în care se pun în scenă unele fantezii ale acestui copil cu sindromul Down, Donatello Appella, care e protagonistul. În episodul în care sunt eu, el îşi imaginează că eu sunt soţia lui, iar el e un om cu putere mare, care-i comandă pe toţi.»


Aleasă din 735 de fete

Corina a devenit şi testimonial de firme cunoscute, cum ar fi “xlo+” (se citeşte Perlopiù), care i-a adus prezenţa permanentă în talk show-ul “Senti se c’ha un amico”, ideat de Giorgio Panariello, în undă în fiecare joi, pe postul de televiziune din Toscana TVL. Televiziunea nu îi este nouă Corinei, pentru că a făcut parte şi din echipa emisiunii comice “Ridi col tubo” pe Italia 7.

“Dar lucrul cel mai important este faptul că am fost aleasă prin casting să joc în cel de-al treilea film al lui Checco Zalone, “Sole a catinelle”. Nu mă aşteptam să fiu aleasă, dintre 735 de fete. Am petrecut o zi pe platourile de filmare şi m-am distrat foarte mult. De aici a pornit şi ambiţia mea de a studia actoria, încurajată fiind şi de aprecierea primită de la regizorul filmului, Gennaro Nunziante.

Am terminat primul an si-l voi începe pe cel de-al doilea in octombrie. Am făcut şi două spectacole la teatru şi mi-a plăcut aşa de mult, încât mi-aş dori un spectacol pe săptămână. În teatru, este o energie atât de mare care îţi vine de la public, pe care nu o poţi percepe când joci în filme, când nu poţi vedea reacţia persoanelor. La teatru reacţia e imediată, iar aplauzele îmi provoacă emoţii de nedescris. “

Corina a făcut mult mai multe lucruri, deşi într-un timp atât de scurt, face şi prezentări de modă, spune eadoar pentru prieteni, pentru că visul ei este să devină actriţă.


 

Ţi se spune “a doua Mădălina Ghenea”, vrei să-i calci pe urme?

«Ziarele scriu multe titluri, ca să vândă, am văzut şi eu, pentru că în nişte poze semăn cu ea. Eu n-am întâlnit-o niciodată, ea a ajuns la Hollywood, eu acum sunt în Italia. Deocamdată.»

FOTO Italienii iubesc româncele. Corina Neguţ, mai faimoasă decât Mădălina Ghenea

În Italia mai ai vreo rudă?

«Nu, toată familia mea, însemnând mama, fratele meu Alex, cu soţia şi cu fetiţa lui, sunt în România. Încă n-au venit aici să vadă unde stau, ce fac, pentru că mamei îi e frică să zboare, iar fetiţa fratelui meu e încă mică pentru a zbura. Dar îmi doresc să-i aduc aici, să vadă unde stau, să cunoască familia lui Luca, familia mea de aici.»

Acum, că ai scăpat de examenele de la facultate, cât de des te întorci în România?

«Anul acesta m-am dus în mai şi erau doi ani de când nu mă duceam, dar am intenţia să mă duc o dată pe an. Cred că ar fi suficient. Dar îmi doresc şi să muncesc atat de mult încât să-mi pot permite puţine vacanţe.»

Tu ai trăit vreun episod de rasism în Italia?

«La început, mă întrebau toţi dacă sunt balerină de lap dance. Mie mi s-a părut ceva lipsit de educaţie. Dacă sunt românca şi sunt slabă, trebuie să fiu neapărat balerină de lap dance?

Le-am răspuns atunci că studiam, ceea ce era adevărat, şi chiar am vrut să le demonstrez că şi noi, româncele, suntem diferite una de alta, avem profesii, interese diferite.

Dar persoane rasiste propriu-zis nu am întâlnit. Dimpotrivă, am întâlnit mulţi italieni cărora le place România şi spun că, atunci când se duc în România, sunt primiţi cu multă căldură şi că iubesc mult mâncarea românească. În schimb eu am adoptat un regim alimentar diferit, am început să renunţ la carne, de exemplu. Dar sunt alegeri personale.»

Proiecte de viitor?

«În viitorul apropiat, voi lucra cu o firmă de cosmetice, care vrea să-şi deschidă piaţa şi în România, pentru că vinde deja în diverse ţări, şi mă consideră ca pe un fel de talisman, fiind eu româncă.

Apoi ar trebui să joc într-un film horror, care trebuia să înceapă filmările în octombrie, dar a fost amânat. Talk show-ul merge înainte până-n august, apoi va reîncepe în septembrie şi îl voi întâlni, în sfârşit, pe actorul meu preferat, Christian De Sica, care va fi invitat.»

Dar despre viaţa privată ce ne spui? O căsătorie, copii?

«Da, vorbim şi despre căsătoria noastră, dar întâi vreau să-mi aduc familia aici, pentru că aş vrea să fie şi ei prezenţi. Pentru moment, însă, ne concentrăm amândoi pe cariera mea.

De fapt pe cariera noastră, pentru că, dacă nu ar fi Luca în spatele meu, eu nu aş fi unde sunt. Cine mă cunoaşte de mult ştie că eu eram o fată foarte timidă, introvertită şi au rămas surprinşi să-mi vadă evoluţia.

Nu avea cine să mă facă să am mai multă încredere în mine, să-mi zică “Du-te, zboară, tu ai ceva de demonstrat lumii ăsteia”. Dar viaţa mi l-a scos în cale pe Luca, căruia îi datorez totul.»

Irena Cara

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Șoc în cartierul Parioli din Roma: cameraman român găsit spânzurat în locuința sa

Ghinionul unui om de afaceri italian: S-a dus să se însoare în România, a murit într-un accident de circulație pe DN1