Menu
in

Corneliu Boiciuc, consilier parohial, candidat la Cremona pe listele NCD

Marian Corneliu Boiciuc este candidat pe listele partidului Nuovo Centrodestra la Cremona. A acceptat să intre în lupta electorală „pentru că românii aici au nevoie de cineva care să îi ajute”.

Este consilier parohial la biserica ortodoxă românească din localitate şi ne-a declarat că alegerea NCD s-a datorat faptului că „acolo sunt oameni cărora trebuie să le mulţumim pentru ajutorul pe care l-au dat comunităţii. Prin intermediul lor am obţinut credit pentru a putea cumpăra o biserică la Cremona”.

Corneliu Boiciuc are 39 de ani, este originar din Focşani, iar în prezent trăieşte împreună cu soţia şi cei trei copii la Cremona. A venit în Italia în luna noiembrie 2003, „din lipsa banilor, pentru o viaţă mai bună şi pentru a oferi copiilor tot ce e mai bun”, ne-a povestit Corneliu. „Sunt convins că un răspuns asemănător aţi avut de la majoritatea românilor veniţi în Italia în ultimii 10-15 ani”, a completat el.

De când e în Italia a lucrat fără întrerupere. A cunoscut problemele românilor, chiar dacă „eu am fost mai norocos, că aveam deja fratele aici şi am găsit mereu de lucru. Am văzut mereu în jurul meu cum se chinuie românii pentru un loc de muncă, pentru a obţine o locuinţă mai ieftină sau pentru a-şi face documentele necesare pentru rezidenţă, copii, etc.”.

„Eu am lucrat vreo trei ani ca sudor, apoi în sectorul metal mecanic la altă fabrică, iar de vreo şapte ani lucrez la o fabrică de materiale plastice, la circa 15 km de Cremona. Am lucrat mereu, pot spune că am fost norocos.” ne-a mai spus Corneliu.

„Sper să ne mobilizăm, aşa cum am făcut-o şi în alte împrejurări.”

Activitatea în cadrul parohiei „Adormirea Maicii Domnului”, din Cremona l-a pus pe Corneliu Boiciuc faţă în faţă cu problemele românilor din localitate. „Majoritatea românilor vin la biserică şi îşi povestesc problemele. Părintele Doru Fuciu, împreună cu noi, consilierii parohiali, am dat mereu informaţii sau am ajutat oamenii aşa cum am putut. Se pare că biserica a rămas singurul loc unde mai au românii posibilitate să ceară un ajutor sau o informaţie.” ne-a spus el.

Candidatura sa pentru alegerile locale de la Cremona a fost decisă „împreună cu părintele şi cu cei care sunt apropiaţi bisericii noastre. Am decis ca unul dintre noi, cei care suntem mereu aproape de parohie, să candidăm. Şi am fost desemnat eu, pentru că românii aici au nevoie de cineva care să îi ajute mai mult decât am putea face noi în acest moment. Decizia de a candida a fost primită foarte bine de majoritatea românilor cu care am vorbit.”


 

La sfârşitul anului 2013 parohia din Cremona a cumpărat o biserică lăsată în paragină aparţinând ritului catolic, fiind a doua parohiei din cadrul Epicopiei Ortodoxe Române din Italia care şi-a cumpărat locaş propriu. S-a început organizarea de şantier urmând să fie restructurată şi reparată în viitor, fiind transformată într-o adevărată biserică ortodoxă.Restructurarea constă în schimbarea acoperişului, reparaţia zidurilor pe interior şi exterior, a pavimentaţiei şi pictarea ei urmând să fie târnosită. În viitor parohia doreşte să-şi intensifice activităţiile pastoral-misionare dar şi cele culturale având acest locaş de cult. (episcopia-italiei.it)


 

Decizia de a candida pe listele partidului Nuova Centrodestra a fost luată datorită legăturilor mai vechi pe care comunitatea le are cu politicieni din NCD. „În trecut unii dintre ei ne-au ajutat când am avut nevoie, cel mai important fiind atunci când am căutat să obţinem un împrumut pentru a cumpăra o biserică, aici la Cremona. O cladire mai veche, lăsată în paragină, pe care noi am luat-o, am refăcut-o şi i-am dat viaţă. A fost un ajutor concret.”

„S-au înscris pentru a vota circa 250 de români la Cremona, plus cei care mai votaseră în urmă cu patru ani. Sper şi la câteva voturi din partea italienilor, prieteni, amici. Sper să ne mobilizăm, aşa cum am făcut-o şi în alte împrejurări. La biserică, oamenii au răspuns mereu la propunerile noastre. Şi acum s-au înscris şi vor să voteze.”

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version