in

Cristian David, întâlnire cu delegaţia condusă de preşedintele Asociaţiei Românilor din Italia

 

Ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David, a primit, la Bucureşti, pe 22 ianuarie 2013, o delegaţie din Italia, compusă din președintele Asociației Românilor din Italia, Eugen Terteleac, vicepreședintele asociației de Dezvoltare Bilaterală România – Italia, Antonello Leffi, și secretarul general al asociației, Cornel Ioan Dinu, se arată într-un comunicat MAE.

Cu această ocazie, au fost abordate problemele cu care se confruntă comunitatea românească şi au fost trasate domeniile prioritare de cooperare. Cristian David a afirmat “reprezentanții comunității româneşti pot constitui un element de coeziune între cele două state” şi a exprimat convingerea „mediul asociativ românesc din Italia poate contribui în mod fundamental la integrarea comunității în statul gazdă, prin păstrarea şi afirmarea identității etnice, culturale, lingvistice şi religioase”.

“Cooperare între asociaţii”

De asemenea, ministrul Cristian David a insistat asupra ideii de cooperare între diferitele structuri asociative românești, precizând faptul că statul român poate apăra mai eficient interesele comunității în condițiile unor organizaţii unite, puternice, care să devină veritabili parteneri de dialog cu autorităţile române şi italiene.

Delegația italiană a făcut o prezentare a activității Asociației Românilor din Italia şi a reliefat obiectivele principale ale acesteia pentru anul 2013. De asemenea, a fost prezentată şi Asociația de Dezvoltare Bilaterală România – Italia (ASBRI), nou înființată, care are ca principal obiectiv crearea unui cadru de comunicare pentru întreprinzătorii români şi italieni cu scopul de a multiplica investiţiile acestora în România.

Întrevederea s-a bucurat și de participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlățean, care a salutat delegația italiană și a reconfirmat sprijinul Guvernului României pentru  proiectele care se adresează românilor din Italia.

În încheiere, șeful diplomației române a subliniat că inițiativele care privesc România şi comunitatea română din Italia sunt importante pentru statul român și a încurajat comunitățile să dea dovadă de unitate și să se implice în mod activ în identificarea și propunerea de soluții pentru rezolvarea problemelor cu care se confruntă.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Actorii de la Hollywood se îndrăgostesc de ţara noastră: „România este minunată”

Alexandra Stan, concert la Milano