in

Cristina Georgiana Vlad, proprietara unui bar din Brescia, protestează împotriva restricțiilor: ”Deschid, chiar dacă îmi vor da amendă”

Cristina Giorgiana Vlad, proprietara cafenelei Zerotrenta, din via XXV Aprile, din Brescia, se va alătura protestului ”Io apro” lansat pe rețelele sociale de către unii antreprenori din sectorul gastronomie și catering: ”Nu mai putem rămâne închiși, este o chestiune de supraviețuire, scrie bresciatoday.it.

Adeziunile, la mai puțin de 24 de ore de la începerea protestului de către proprietarii de restaurante și barmanii italieni, au depășit numărul de 60 de mii la nivel național. În zona Brescia, numărul celor care se vor ”răzvrăti” și își vor deschide porțile oferind servicii este destul de mic. Lista ”oficială” – provizorie deocamdată – circulă pe rețelele de socializare de câteva ore și constă din doar 16 proprietari.

Mulți sunt încă indeciși cu privire la ce să facă, în timp ce alții așteaptă să vadă ce se va întâmpla cu barurile și restaurantele care participă la protest vineri înainte de a face o alegere.

Printre cei care îmbrățișează pe deplin propunerea de a protesta este Cristina Georgiana Vlad, proprietara cafenelei „Zerotrenta” în via XXV Aprile din Brescia. Românca de 39 de ani, este cunoscută încă de acum doi ani când apăruse în prim-planul știrilor locale și naționale pentru inițiativa de solidaritate în favoarea persoanelor fără adăpost ”Dacă ți-e foame, ia”.

”Nu există altă alegere – spune ea – acum pentru mulți dintre noi este o chestiune de supraviețuire: suntem închiși de prea mult timp, de aproape un an și nu mai putem continua așa, riscul este să ajungem în stradă. Ajutoarele furnizate de guvern nu sunt suficiente pentru a acoperi toate cheltuielile: dacă totul merge bine plătești o factură, jumătate din chirie și apoi? Știu oameni care nici măcar nu pot strânge suficient pentru a face cumpărăturile: există doar urgența de sănătate, dar și cea economică „.

Pentru Cristina, ca și pentru toți cei care se vor răzvrăti vineri, restricțiile impuse sectorului pentru a limita infecțiile nu au funcționat. Ea este convinsă că închiderea barurilor și restaurantelor pentru public nu a servit la încetinirea epidemiei: ”Infecțiile au crescut chiar și cu barurile și restaurantele închise. Mergeți doar la un supermarket, pentru a vedea că nu există distanțare și că sunt sute de oameni înghesuiți”.

Românca de 39 de ani nu se mai teme de nimic: este ferm convinsă că singura modalitate de a garanta supraviețuirea restaurantelor și barurilor este să revii la o rutină normală, respectând întotdeauna distanțele și obligația de a purta o mască.

”Să lucrez este dreptul meu constituțional și mi-l iau: vreau să o fac în continuare, fără să trăiesc cu subvențiile de stat. Nu cred că soluția este să cer guvernului mai mulți bani. Deschid oricum vineri, chiar dacă sunt sigur că îmi vor da o amendă și vor închide locul: vreau să dau un semnal puternic. Lucrul care mă enervează cel mai mult este că mulți oameni sunt de acord cu această inițiativă, dar nu au curajul să se alăture: așteaptă ca mămăliga să fie gata”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Papa Francisc şi fostul suveran pontif Benedict al XVI-lea au primit prima doză a vaccinului împotriva COVID-19

se redeschid scolile

Iohannis a anunţat: se redeschid şcolile în România