in

Cristina Toma, magazin de lux la Milano, la kilometrul zero în Templul Modei: ”Pantofii realizați de ea sunt adevărate bijuterii”

O româncă de 41 de ani, originară din Piatra Neamț, a ajuns să își vadă visul cu ochii: și-a deschis propriul magazin de lux la Milano, in Via della Spiga 2, la kilometrul zero în Templul Modei. Sârguința, dorința de a face din propria pasiune – pantofii de lux – propria afacere, și tăria de caracter necesară pentru a depăși toate obstacolele, au culminat cu inaugurarea magazinului care îi poartă numele, TOMA, situat geografic între monștrii ai modei universale, Dolce Gabbana și Ermanno Scervino.

În urmă cu 10 ani, o însoțeam pe Cristina la Parabiago, orașul pantofarilor, la câteva zeci de km de Milano, unde avea de supravegheat o comandă al cărei designer era chiar ea. Pe atunci era cunoscută ca românca ce dădea de lucru italienilor, într-o perioadă în care marile mărci de încălțăminte italiană își mutau producția în România pentru a plăti mai puțin mâna de lucru și mai puține taxe ca în Italia. Începuse totul în laboratorul de la Milano, din cartierul Brera. Astăzi, Cristina Toma are ocazia să își prezinte bijuteriile create de ea însăși, direct clienților, dar va continua și activitatea de pînă acum în showroom-urile deja deschise, unde se prezintă comercianților

Fashion designer format la Institutul de Modă Burgo, Cristina Toma a lucrat șapte ani în contact cu Mariuccia Mandelli, în arte Krizia, iar în anul 2008 a deschis propria linie de încălțăminte și accesorii. Produsele sale sunt un imn al artizanatului italian, folosind piei exotice, la care adaugă cu grație mătase și cristale Swarovsky. După o călătorie în Japonia, în ultimii ani s-a dedicat artei ikebana, caligrafie și pictură japoneză unde se regăsește pe sine.

Numai câteva zeci de persoane, alese pe sprânceană au reușit să calce pe covorul roșu de la Milano și să pătrundă în magazinul de lux, cu ocazia inaugurării acestuia. Surpriza cea mai mare pentru Cristina a fost prezența reprezentanților de la Buccellati, firmă de bijuterii de lux. Sunt cei care au urmărit pas cu pas transformarea spațiului din Via della Spiga, și care au acum o vecină cu care se pot mândri: pantofii realizați de Cristina Toma sunt adevărate bijuterii de ținut în vitrină sau în seif. Încălțămintea cea mai ieftină, realizată din materiale mai simple, costă de la 450 euro în sus, în timp de pantofii cu aplicații Swarovsky  de la 800 euro în sus; clientul plătește un produs gândit în românește și fabricat în Italia de către maeștri ai încălțămintei de lux.

TOMA Made in Italy îmbogățește Via della Spiga și face să răsune numele României într-o zonă de nișă, în care fiecare spațiu comercial e liber cel mult o oră. Magazinul este situat într-un edificiu proiectat de celebrul arhitect milanez Luigi Caccia Dominioni, în galeria care face legătura între via della Spiga și Via Senato și Corso Venezia. Vitrinele luminoase creează impresia unei cutii de sticlă în care sunt așezate creațiile Toma; sunt prezentate ca obiecte de valoare într-un muzeu: sunt piese de colecție, rezultatul căutării continue al echilibrului stilistic ce îmbină trecutul artizanal cu gustul glamour rafinat. Liniile produsului sunt atent îngrijite, la fel ca și îmbinările cromatice. Piesele sunt riguros aranjate pe două suporturi din lemn din anii 50, pe care pantofii se prezintă mai ceva ca actorii sub reflectoarele scenei.

Peste 10 ani, Cristina Toma se vede mult mai sus de locul pe care îl ocupă astăzi: visează să își deschidă magazine Toma Made in Italy în toată lumea: la Tokyo și Shanghai, dar și la Paris și la Londra.

Georgiana Baciu

Înscrie-te pa pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cheile Bicazului, mutate din Neamţ în Harghita. Oamenii au ieşit în stradă şi au cântat „Treceți batalioane române Carpații”

«După ce ţi-ai îngropat părinţii, nu mai ai de ce să vii în România», scrisoarea emoționantă a unui român din străinătate