in

Curtea de Apel din Bari suspendă predarea lui Ionel Arsene pe motive medicale. „Risc de sinucidere”

Curtea de Apel din Bari a suspendat momentan procedura de predare a condamnatului fugar Ionel Arsene din motive medicale. Anunțul a fost făcut de ministrul Justiției, Alina Gorghiu. „Curtea de Apel din Bari a suspendat pentru moment predarea condamnatului fugar Ionel Arsene pe motive medicale. Experții numiți de instanță vor efectua expertiza solicitată de avocați (pentru a stabili dacă are probleme psihice), pentru a vedea dacă situația sa medicală se confirmă,” a transmis Alina Gorghiu.
Ionel Arsene s-a predat în Italia. Îl așteaptă ani grei de închisoare în România

Ea a subliniat că statul român a așteptat mult timp pentru o hotărâre definitivă în privința predării. „Predarea este doar suspendată până când se obțin rezultatele expertizei, și sperăm să finalizăm procedura la final. Sistemul penitenciar din România are facilități pentru tratarea deținuților, inclusiv spitale-penitenciar pentru toate tipurile de afecțiuni,” a adăugat ministrul Justiției.

CEDO nu a emis încă o decizie cu privire la acest caz. Alina Gorghiu a menționat că avocații lui Ionel Arsene au sesizat CEDO, susținând că în România i-au fost încălcate drepturile la viață și că a fost supus tratamentelor inumane și degradante. Avocații au solicitat, în același timp, suspendarea predării și efectuarea unei expertize medicale pentru a constata starea psihică a lui Arsene.

Potrivit acestora, Ionel Arsene, rezident în Italia de peste cinci ani, suferă de patologii grave, inclusiv de natură neuropsihiatrică, iar acest lucru a fost confirmat de experții medicali. Avocații au argumentat că Arsene nu poate fi extrădat din cauza stării sale de sănătate.

Decizia Curții de Apel Bari survine în contextul în care Arsene și-a invocat starea clinică, susținând că suferă de Tulburare Depresivă Majoră de natură severă cu caracteristici melancolice și că există un risc ridicat de suicid în cazul extrădării, scrie news.ro.
Lista lungă a fugarilor de lux români din Italia: de la Elena Bica la Darius Vâlcov, unde locuiesc acum și cu ce se ocupă

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Un zid de sprijin din Genova s-a prăbușit, luând cel puțin două mașini cu totul și oprindu-se într-o clădire de mai jos.

Vreme rea, teroare în oraș: o parcare se prăbușește, mașini înghițite de prăpastie

Furtuni în Italia: Mega valuri devastează Vernazza și Portofino – Imagini impresionante