in

Daniela Zidaru, designer de lux în Italia

Daniela Zidaru, alias Dana Design, este designer de haine de lux, create pe măsură, în oraşul italian Asti. Are 36 ani şi locuieşte în Italia de 12 ani. Frumoasă, elegantă, creativă, lucrează sub deviza: “Simte-te unică! Fă diferenţa!”

“Hainele mele au îmbrăcat Miss-urile mai multor concursuri de frumusete, inclusiv Miss Ferarri 2012, Una Ragazza per il Cinema 2012, Miss Mondo Piemonte Lombardia in Italia 2013”, spune Daniela Zidaru. Născută în 1976 la Slatina, trăieşte în Italia de peste 12 ani la Asti, în regiunea Piemonte şi este proprietara unui atelier de croitorie de lux.

Articolele create de ea sunt promovate sub brandul Dana Design. Dana se defineşte “o persoană simplă, veselă, romantică, care a avut de mică o pasiune pentru tot ce este artă, imagine, fotografie şi modă. Îmi place să creez, deoarece în acest fel am posibilitatea de a-mi exprima personalitatea, felul meu de a fi şi dorinţa mea de a trăi liberă. De când eram mică am început să elaborez, să desenez şi să cos haine pentru păpuşi, am început să foloseasc maşina de cusut, la vârsta de 7 ani. Mulţi ani au trecut de la jocurile de fetiţă, şi în 1999, am început să proiectez haine şi încet s-a născut o iubire adevărată pentru modă.”

Înainte să vină în Italia, participase trei ani la rând concursul naţional de modă: «În România, înaintea plecării în Italia eram studentă la drept-

filiala Universităţii Titu Maiorescu. În acea pe – rioadă am participat pentru prima dată la un concurs de creaţie vestimentară: Concursul Naţional de Creaţie Vestimentară “Culorile Toamnei “1999. Preşedintele juriului era Cătălin Botezatul şi din juriu făcea parte Catinca Roman. Am fost câştigătoarea locului I, apoi în 2000, la următoarea ediţie a concursului am câştigat locul III, iar în 2001 am obţinut din nou locul I.»

Inspiraţia

Ce caracteristici are ultima colecţie?

“O colecţie ce se distinge prin puritatea formelor şi geometria rochiilor, în ton cu tendinţele actuale. Colecţia a fost desenată, gândită pentru o femeie visătoare şi iubitoare de romanticism. Am realizat creaţii florale, graţioase şi geometrice, ce formează valuri delicate, cu trene realizate de mâini experte şi decoraţ ii preţioase, care dau culoare şi importanţă unui veşmânt sobru , ţesături uşoare şi simple, dar în acelaşi timp, rafinate. “

Cum se inspiră stilista?

“Inspiraţia o găsesc în tot ce mă înconjoară. De multe ori încep cu un material care îmi place şi las liberă imaginaţia, alteori poate veni din muzică, sau o imagine, sau o schemă de culori foarte specială, din natură. Am creat modelele mele pentru a evidenţia senzualitatea şi eleganţa femeii, pentru orice ocazie” .

Atelierulde croitorie de lux Dana Design din Asti efectuează şi alte servicii, de reparaţii rochii sau modificări, însă scopul lui principal este realizarea de rochii de seară, lungi, medii şi scurte, cu stiluri diferite, “în aşa fel încât femeia colecţiei mele se simtă frumoasă, spectaculoasă şi misterioasă; un stil elegant, îndrăzneţ, un refugiu de lux al femeii. “ 

Patria

Care sunt aspectele care o definesc pe creatoare? “O conexiune profundă cu patria mea, dorinţa de a îmbrăca cu stilul meu o femeie simplă, însă elegantă şi rafinată în acelaşi timp; încrezătoare în sine, veselă şi romantică. Cea mai mare satisfacţie de a avea feedback-ul din partea publicului, atât pozitiv, cât şi negativ, pentru a putea îmbunătăţi mai mult şi mai mult ceea ce fac… creez ca să mă pot exprima liber, creez pentru comunicarea directă cu frumuseţea unei femei, creez pentru că arta nu are limite şi-mi place libertatea şi mai presus de orice libertatea de exprimare”. 

Pe agenda ei de lucru pentru viitorul apropiat este participarea la un concurs de modă, pe 24 aprilie. Pentru cei ce doresc să vadă colecţiile şi să comande rochii, pot afla mai multe la www. danadesign.it

Ruxandra Drăgoescu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cerşetori decedaţi

Primarul Londrei: Imigranții muncesc mai bine decât britanicii