Menu
in

De la şcoala de poliţie în România, pe trotuar în Italia

O prostituată româncă de 22 de ani, jefuită de un client împreună cu un complice, i-a ajutat pe poliţiştii care anchetau cazul să-i prindă pe făptaşi. Uimiţi de detaliile furnizate de victimă, oamenii legii au descoperit că tânăra făcuse şcoala de poliţie în România. Mai mult, şi tatăl fetei a fost tot poliţist. După ce cazul a fost prezentat în presa locală, tânăra a primit mai multe oferte de muncă.

A lucrat ca „badante” pentru 500 de euro pe lună

Paula- iată numele româncei, a ajuns în Italia în 2011, la Poggiomarino. A lucrat ca „badante”, apoi într-un bar, apoi a fost chelneriţă într-un restaurant. „Trebuia să trimit bani în România, fratelui meu care este bolnav. Am lucrat ca menajeră zi şi noapte, nu am reuşit să primesc mai mult de 500 de euro. 250 de euro mă costă chiria, nu-mi mai rămânea nimic pentru a trimite în ţară”, s-a justificat românca, într-un interviu acordat ziarului „Il Mattino”.

Pentru a cîştiga mai mulţi bani, tânăra a ajuns să facă trotuarul. Se prostitua de mai multe săptămâni pe una din străzile localităţii Terzigno, în regiunea Campania.

Jefuită de clienţi

Într-o seară, s-a îndepărtat în maşină cu unul din clienţi, într-o zonă mai întunecoasă. Cuplul a fost abordat de un alt bărbat, sosit la scurt timp, cu o altă maşină. Agresorul, cu faţa acoperită, le-a cerut celor doi să-i dea banii. Agresorul a lovit-o pe Paula cu patul armei în cap. Tânăra, speriată, a scos tot ce avea în geantă- 60 de euro şi i-a dat bărbatului. „Clientul” fetei a înmânat, la rândul său, agresorului, banii din portofel, celularul, precum şi buletinul de identitate. Tânăra a remarcat că bărbatul era destul de calm în faţa agresorului.

Colaborare cu poliţia

După ce a depus plângere la poliţie, românca le-a povestit anchetatorilor despre comportamentul celor doi, furnizându-le detalii legate de arma cu care a fost ameninţată. După câteva zile, românca a observat, pe aceaşi stradă, maşina agresorului, o Alfa Romeo, şi a notat numărul de înmatriculare, pe care l-a dat poliţiştilor.

Uimiţi de relatarea detaliată a tinerei, anchetatorii au aflat că fata a urmat cursurile şcolii de poliţie în România, înainte să decidă să vină în Italia, pentru a se prostitua.

Cu ajutorul datelor furnizate de româncă, anchetatorii au descoperit că agresorul şi „clientul” fetei erau, de fapt, complici. Cazul a fost rezolvat în scurt timp, iar cei doi, Antonio Cesarano, de 26 de ani şi Angelo Cozzolino, de 21 de ani, au fost arestaţi. În casa lui Angelo Cozzolino a fost descoperită şi arma cu care tânărul italian a comis jaful.

„Fratele bolnav”

După ce cazul său a atras atenţia presei locale, Paula a declarat pentru „Il Mattino” că nu vrea să facă trotuarul, ci că a ajuns în acea situaţie disperată pentru "a-şi ajuta fratele bolnav".  

Oferte de muncă

Pe adresa redacţiei au început să sosească mai multe oferte de muncă, din partea unor întreprinzători. O fundaţie locală, „Idis”, i-a oferit tinerei un loc de muncă , timp de un an de zile. „În ciuda dificultăţilor economice, suntem dispuşi să o ajutăm pe Paula, aşa cum am ajutat alte persoane”- au declarat resposabilii Fundaţiei IDIS, menţionând că i-ar putea oferi o slujbă de interpret sau mediator.

Paula a primit cu emoţie propunerea şi a spus jurnaliştilor că speră ca totul să se rezolve, după ce va începe să muncească, de data această, cinstit.

Miruna Căjvăneanu

 

 

 

 

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version