in

De la sapă într-o comună din Galați la performanțe gastronomice în Italia: profesor de pizza la italieni

La 27 de ani, Vasile Pulbere a plecat în Italia în căutarea unui trai mai bun. A început cu agricultura, a lucrat într-o fabrică și într-o pizzerie. În cinci ani a ajuns să-i învețe pe italieni să facă pizza, iar peste alți trei ani a deschis propria pizzerie la Padova.

Povestea sa, publicată de ”România Liberă, începe în comuna Barcea, județul Galați, unde Vasile Pulbere s-a născut în urmă cu 42 de ani. A terminat liceul agricol la Tecuci, apoi a făcut armata la Garda Națională.

„Întors acasă, m-am apucat de agricultură, dar lucrurile nu mergeau prea bine și m-am gândit să plec în Italia. În 2002 am plecat în Italia cu gândul să învăț să fac pizza și să mă întorc acasă să deschid o pizzerie“, spune Vasile Pulbere.

A muncit în agricultură, la Roma, apoi s-a angajat la o fabrică la Padova și şi-a găsit o slujbă de weekend într-o pizzerie.

„Patru ani am muncit în această pizzerie în fiecare weekend, iar în cursul săptămânii lucram la o fabrică. Aş fi vrut să deschid o pizzerie a mea în Italia, dar nu mă simțeam pregătit. Italienii sunt foarte delicați când se vorbește de mâncare. Ei știu și vor să mănânce bine, chiar dacă plătesc mai mult“, spune Vasile Pulbere.

În februarie 2007 a făcut un curs de pizzaiolo, care a însemnat începutul afirmării.

„M-am clasificat primul dintre toți cursanții și am obținut și prima mea medalie de aur. Am fost foarte apreciat de organizatori și am primit chiar și o ofertă de muncă din partea lor: să predau cursuri de pizzaiolo pentru ei, dar pentru asta aveam nevoie de un alt curs. Am lăsat munca în fabrică și am început să muncesc pentru o reţea de pizzerii: seara făceam pizza, iar ziua preparam aluat pentru toate punctele de vânzare. Între timp am făcut și cursul de coach pizza chef și aşa, în decembrie 2007, am început să predau cursuri de pizza la aceeași școală unde am fost elev – Margherita Pizzaschool Abano Terme Padova“.

În 2008, preda deja pentru aceeaşi școală la Veneția, Treviso și Rovigo. În 2009 a început să participe la campionatele de pizza. În special la Campionatul Mondial de Pizza, de la care nu a lipsit în niciun an şi unde a obținut rezultate bune: în 2015 a fost primul român calificat la această competiţie.

„În 2010, împreună cu soția mea, am deschis o pizzerie în Cittadella Padova, unde am avut foarte mare succes chiar din prima zi. Actualmente lucrez în pizzeria noastră, Pizzeria d’Asporto Viper. Predau în continuare cursuri de pizza pentru începători, cursuri de specializare pentru pizzaiolii profesioniști, fac demonstrații pentru cel mai mare producător de făină pentru pizza la nivel mondial, care produce făina «Le 5 Stagioni». Sunt mândru că fac parte din cea mai mare asociație din România – Asociația Culturală Euro Est Alternativ – care se ocupă de campionate de bucătărie și pizza la nivel internațional, sunt tată, am doi băieței minunați, iar soția este o femeie deosebită, care mi-a fost mereu alături și m-a susținut în toate domeniile“, mai spune chef Vasile Pulbere.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Criză politică de proporții la București. Sorin Grindeanu nu vrea să demisioneze: ”Doar dacă demisionează și Dragnea”

Își spălau rufele într-o piață istorică la Firenze, românce amendate. Consilier local: ”O ofensă adusă patrimoniului istoric”