in

Simona Ioniță, de la vânzătoare la șoferiță de TIR – povestea unei românce din Italia

De la vânzătoare la șoferiță de TIR – povestea unei românce din Italia. Simona Ioniță, o româncă de 43 de ani, s-a stabilit în Italia în 2004, având inițial planuri de a munci câțiva ani pentru a-și permite achiziționarea unui autoturism și apoi de a se întoarce în România. Cu toate acestea, viața și-a urmat cursul propriu, iar Simona a devenit o șoferiță de TIR experimentată în țara gondolelor.
>>> Citiți și: VIDEO – Moment de glorie pentru o româncă la emisiunea „Ciao Darwin” de pe Canale 5, prezentată de Paolo Bonolis

De la vânzătoare la șoferiță de TIR

„Ideea era să merg la fratele meu, să lucrez câțiva ani, să-mi cumpăr o mașină și apoi să mă întorc acasă. În cele din urmă, nu m-am mai întors”, a povestit Simona, pentru publicația italiană Uomini e Trasporti.

După 17 ani ca vânzătoare într-un magazin de accesorii și încălțăminte, Simona a făcut o schimbare majoră în carieră în timpul pandemiei, devenind șoferiță de TIR. În perioada petrecută în Italia, ea și-a obținut permisele de conducere pentru camion, având experiență în domeniul distribuției de fructe și legume.

În prezent, Simona conduce un TIR DAF 530 și declară că nu regretă nicio clipă alegerea făcută. Cu toate acestea, mărturisește că ar fi optat pentru această meserie și mai devreme, dacă ar fi avut ocazia. Cu speranța că femeile vor fi mai încredințate în viitor în ceea ce privește profesia de șofer, Simona împărtășește experiența sa și speră că încrederea în femeile șofer va crește în societate.
>>> Citiți și: Românul Radu Măgureanu, poveste de succes în lumea afacerilor din Italia

„Ar fi frumos dacă s-ar începe să se acorde mai multă încredere nouă, femeilor, pentru că există riscul de a ne da seama prea târziu că a fost o greșeală să nu facem asta. De exemplu, când căutam de lucru ca șofer, m-am adresat unei companii care a promis că mă va suna înapoi.

Nu au făcut-o, dar odată angajată de compania pentru care lucrez astăzi, m-am trezit că trebuie să merg în aceeași firmă și m-au recunoscut. De atunci știu că proprietarul întreabă des pe șeful meu dacă încă lucrez pentru el, cred că regretă că nu m-a sunat înapoi, dar acum este prea târziu”, mai spunea românca

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Tentativă de jaf șocantă la Roma: Un român a încercat să fure o mașină cu proprietarul agățat de caroserie

Donald Trump acuză migranții că „otrăvesc sângele Statelor Unite”