in

Disperați la granița Italiei cu Austria, precizările MAE: „Se caută soluții pentru repatriere”

Cu privire la articolul Familie de români blocată la granița Italiei cu Austria: „Suntem disperați, nu avem bani, Ambasada nu ne ajută”, publicat în data de 23 aprilie, Ministerul Afacerilor Externe face următoarele precizări:

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Trieste, a întreprins, în regim de urgență, demersuri pentru verificarea situației cetățenilor menționați și identificarea unor măsuri pentru asistarea acestora, inclusiv prin stabilirea unui dialog cu primarul localității în care se află cetățenii români – Tarvisio, Republica Italiană.

Astfel, MAE precizează că cetățenii români sunt în prezent cazați într-un apartament pus la dispoziție cu titlu gratuit de către un cetățean din localitate, urmând ca în zilele următoare să fie mutați într-o locuință asigurată de primăria localității Tarvisio. Totodată, cetățenii români primesc zilnic alimente și sume de bani atât din partea autorităților locale, cât și din partea unei asociații umanitare.

Cu privire la demersurile pentru facilitarea revenirii în țară, MAE menționează că reprezentanții oficiului consular depun eforturi pentru identificarea unei alternative de repatriere a acestora pe cale rutieră.

Consulatul General al României la Trieste menține contactul cu persoanele în cauză și cu autoritățile locale și acordă asistență consulară în limita competențelor și cu respectarea legislației statului de reședință, inclusiv a măsurilor adoptate în contextul pandemiei de COVID-19.

În context, Ministerul Afacerilor Externe subliniază că misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României din străinătate tratează cu prioritate orice solicitare de sprijin din partea cetățenilor români și întreprind demersuri pentru soluționarea fiecărei situații, în măsura posibilului, în contextul limitărilor impuse de pandemia de COVID-19.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Optimismul crește în Italia, cel mai mic număr de morți din ultimele 5 săptămâni, numărul noilor infecţii a fost cel mai mic din ultimele zile

Bilanț care dă speranțe Italiei: Numai 260 de decese în ultimele 24 de ore, cea mai mică cifră de 40 de zile