in

Doru Octavian Dumitru: “Dacă aş şti limba, aş emigra în Italia”

Roma 29 noiembrie 2010 Doru Octavian Dumitru a participat duminică, 28 noiembrie, la spectacolul “Acasă la români”, organizat  în capitala Italiei de către Asociaţia “Vocea Românilor”. După eveniment, îndrăgitul artist comic ne-a acordat un mic interviu, în care ne-a confirmat intenţia de a se retrage din lumea spectacolului pe 5 decembrie, cu ocazia unui ultim show la “Sala Palatului” din Bucureşti.

“Spectacolul de la Roma este, într-adevăr, unul din ultimele pe care le susţin. Apoi, după 5 decembrie, am decis să mă retrag pentru o perioadă de pe scenă. Poate voi continua să susţin mici spectacole prin diferite cluburi”.

Doru Octavian Dumitru ne spune apoi că s-a aflat pentru prima oară pe o scenă în capitala Italiei, deşi a mai participa la spectacole organizate de români la Napoli şi Torino: “A fost un spectacol frumos, românii din Italia sunt la fel de receptivi faţă de umor ca şi cei din România. Poate mai receptivi, având în vedere că sunt oameni care au masa asigurată, nu duc lipsuri materiale. O parte din publicul din România gustă câteodată un umor mai grosier”.

“Este posibil pentru un actor comic să se gândească să emigreze?” “Dacă ar şti limba, cu siguranţă, de ce nu? Orice ţară din lume cred că i-ar accepta pe actori şi i-ar respecta. Eu spre exemplu, aş veni în Italia, dacă aş şti limba. Dar dacă aş veni, aş veni “să  câştig”, nu doar “să particip” . Aşa am făcut mereu în viaţă: nu m-am dus la niciun concurs doar să particip, ci să câştig.”

Un mesaj pentru românii din Italia: “Să fie veseli! Stiu, câteodată e greu să fii vesel, dar e mereu posibil să râzi. Chiar şi relele fug de oamenii care râd, pentru că îşi zic: ce să facem noi aici, dacă persoana asta e cu surâsul pe buze?”.

Miruna Căjvăneanu

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Povara conştiinţei politice

Ervino Curtis, despre cultura română în Italia