Menu
in

Dragoș Iuroaia, românul care își crește livada de meri cu muzica clasică: ”Am vrut să fiu cowboyul american și am emigrat”

Românilor nu le lipsesc nici puterea de adaptare şi de muncă şi nici inventivitatea, iar Dragoş Iuroaia din Iaşi o dovedeşte din plin. Românul care îşi creşte livada de meri din Canada cu muzica este subiectul emisiunii “Români de succes” din această sâmbătă, de la ora 17:15, la ProTv Internaţional.

Telespectatorii vor avea astfel ocazia să decopere povestea unui conaţional care a experimentat viaţă departe de casă nu pentru că aici nu îi mergea bine, ci pentru un vis şi datorită spiritului de aventură. Dragoş declară într-un interviu acordat echipei ProTv Internaţional, chiar în Canada, că: “Povestea începe din copilărie. Am vrut să am o fermă, să fiu cowboyul american şi am emigrat. Dar n-am plecat dintr-un motiv material sau că-mi lipsea ceva în România. Aveam de toate, tehnologie, agricultura…dar mi-a plăcut tot timpul să cunosc alte persoane, alt stil de viaţă, să văd ce mai e şi în altă ţară, iar Canada îţi oferea posibilitatea să emigrezi legal”.


Acum deţine împreună cu asociatul său Cristian Cochisa, tot român, o livadă de mere, veche de peste o jumătate de secol şi a dezvoltat-o astfel ca pe cele 6 hectare are vreo 1600 de meri. Dar ceea ce face Dragoş deosebit este şi altceva – pe lângă tehnologia modernă pe care o foloseşte, el şi Cristi iubesc plantele şi cred în puterea muzicii, folosind muzica clasică. Cei doi spun că îşi îngrijesc pomii fructiferi lucrând manual şi fără a se ajuta de erbicide sau pesticide.

Care sunt cei mai mulţi cumpărători şi ce naţionalitate au, cum îşi vând cei doi români fructele, dar şi ce planuri de extindere au cu alte produse, telespectatorii vor afla chiar de la întreprinzătorul român, în premieră la ProTv Internaţional, sâmbătă de la ora 17:15 în emisiunea “Români de succes”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version