in

Echipa natională a României te cheamă să o susții CONTRA ITALIEI, meciul anului la Bari

Naţionala de handbal masculin va juca miercuri, de la ora 20.30, împotriva selecţionatei Italiei. Partida se va disputa în Pala San Giacomo (via San Giacomo 70014 Corversano).

În orice colţ al lumii s-ar afla, când e vorba de sport, românii au toate motivele să fie mândri. Acesta este, de altfel, şi motivul pentru care atunci când vine vorba de sport, fie el de echipă sau individual, ei se mobilizează uşor şi vin la sala în care se desfăşoară o competiţie la care participă un sportiv român, ca să strige într-un glas „România!”.


„Sperăm la o galerie a noastră”

Pe 10 iunie, românii din Italia – atât de mulţi la număr, de altfel – au ocazia să vadă, la Bari, naţionala de handbal masculin într-un meci extrem de important din campania de calificare la Campionatul European din 2018.

Aportul publicului poate fi hotărâtor în obţinerea unei victorii extrem de necesare naţionalei, motiv pentru care oficialii Federaţiei Române de Handbal fac apel la românii care locuiesc în Italia să vină la sală să ajute naţionala de handbal masculin la meciul contra selecţionatei Italiei. „Nu sunt foarte multe lucruri cu care putem sa ne mândrim, dar handbalul românesc este unul dintre cele ne fac să fim mândri. Ne străduim sa redevenim cei mai buni, dar dar fără ajutorul vostru, al românilor, nu se poate. Haideţi lângă echipa noastră naţionala de handbal sa le arătăm italienilor ca îi putem bate la ei acasă. Hai România!“, a spus Alexandru Dedu, preşedintele Federaţiei Române de Handbal.

Partida de la Bari este prima din dubla cu Italia, al cărei retur va avea loc duminică, 14 iunie la Reşiţa. Pentru România este extrem de important să obţină calificarea la Campionatul European, acesta reprezentând un factor important în procesul de reconstrucţie al handbalului masculin românesc.

Handbalul, cel mai premiat sport de echipă

Federaţia Română de Handbal a demarat un proiect pe cât de frumos pe atât de îndrăzneţ, şi anume de a face din handbal, sport naţional, pornind tocmai de la ideea că handbalul este cel mai premiat sport de echipă din România. Campionatul feminin a devenit cel mai puternic din lume, în acest moment, beneficiind de prezenţa celor mai bune jucătoare de pe mapamond.

În acelaşi timp, handbalul masculin a fost repus pe traiectoria corectă, dovadă că naţionala de tineret s-a calificat pentru prima oară la un Campionat Mondial. În acest context, meciul de la Bari are importanţa lui în acest proces, o victorie a României reprezentând o cărămidă importantă în acest proces de reconstrucţie.

Prima întâlnire cu „tricolorii”, în Italia

În meciul de la Bari, românii din Italia se vor întâlni pentru prima oară cu vedetele naţionalei României, antrenate de Aihan Omer şi Sandu Iacob. Selecţionata României are în componenţă şi jucători legitimaţi la mari cluburi europene, cum ar fi Dan Racoţea şi Valentin Ghionea de la Wisla Plock sau Bogdan Criciotoiu (Friesenheim).


Lotul României este următorul:
Portari: Mihai Popescu (HCM Constanţa), Ionuţ Ciobanu (Mulhouse Handball Sud Alsace), Adrian Tenghea (Steaua)
Extreme stanga: George Buricea (HCM Constanţa), Chike Onyejekwe (HC Odorhei)
Interi stânga: Dan Racoţea (Wisla Plock), Alin Şania (CSM Calarasi)
Centri: Alexandru Csepreghi (Creteil), Marius Stavrositu (HCM Constanţa)
Interi dreapta: Bogdan Criciotoiu (Friesenheim), Cristi Ghiţă (Selestat), Demis Grigoraş (Poli Timişoara)
Extreme dreapta: Laurenţiu Toma (HCM Constanta), Andrei Mihalcea (HC Odorhei)
Pivoţi: Marius Novanc (HCM Constanţa), Dragoş Iancu (HC Odorhei), Marius Mocanu (Dinamo).

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Deputaţii au respins începerea urmăririi penale a premierului Ponta. Iohannis: „E o dovadă de maximă iresponsabilitate”

Moțiunea depusă de liberali e MOȚIUNEA CONTRA AMBASADOAREI DE LA ROMA