in

EROUL din Trento: un român a salvat o bătrână dintr-un incendiu, suferind arsuri grave

Stefan Lusco, 41 de ani, se află încă internat în stare gravă la spitalul Santa Chiara din Trento, în secția de dermatologie, cu arsuri la față și la membrele superioare și inferioare definite de medici grave.

Condițiile sale se îmbunătățesc, spun medicii, care inițial au dat un prognostic de vindecare de 20 de zile, dar ulterior au spus că va fi nevoie de mai mult timp.

În noaptea de 3 august, Stefan Lusco, disprețuind pericolul, riscându-și viața, a intrat în casa Mariei Pia Inama, 78 de ani, la Roverè della Luna (Trento), salvând-o din flăcările care o cuprinseseră deja, scrie La Voce del Trentino.

Într-un interviu acordat Trentino Tv, românul a spus că nu o cunoaște pe femeie, dar că nu a contat, pentru că ar fi intervenit pentru oricine ar fi fost în pericol. Incendiul a pornit la miezul nopții de la magazia de lemne de la casa bătrânei, Maria Pia Inama, care dormea.

Potrivit primelor informații, incendiul a plecat de la un scurtcircuit. În câteva clipe, flăcările s-au întins în casă, ajungând în camera de dormit și cuprinzând-o complet pe femeia care nu ți-a dat seama ce se întâmplă.

Femeia a fost transportată la Verona la secția de arși, în condiții grave. Dar femeia le datorează viața românului, care a intrat în flăcări, și unui marocan, care a intervenit și el la fața locului, care a suferit arsuri vindecabile în 5 zile. Cei doi locuiau într-o casă lipită de cea a bătrânei.

Consulul onorific al României din Trento, Maurizio Passerotti l-a întâlnit pe cel care a devenit erou. În septembrie, eroul român din Trento va fi vizitat și de ambasadorul de la Roma, George Bologan.

Rănit în timp ce a dejucat un jaf, erou român aplaudat la Lamezia Terme

Român erou, a dezarmat un tâlhar italian la Torino

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

JO Rio 2016 – Unui scrimer i-a căzut telefonul în timpul concursului!

JO Rio 2016 – Medalie de aur pentru România la proba de spadă feminin pe echipe