Menu
in

Eveniment de succes la Valeggio sul Mincio: Casa Dacia a organizat ”Festivalul toamnei, vinului și bucatelor tradiționale”

Eveniment se succes la Valeggio sul Mincio: duminică, 2 octombrie 2022, consulul general al României la Trieste a participat la ediția a V-a a Festivalului toamnei ”Vinului și Bucatelor Tradiționale”, organizat de ”Asociația Socială, Culturală și educativă Casa Dacia” din orașul Valeggio sul Mincio, provincia Verona, scrie trieste.mae.ro.

Eveniment se succes la Valeggio sul Mincio

Manifestarea cultural-artistică a cuprins atât alocuțiuni instituționale rostite de Alessandro Gardoni, primarul orașului Valeggio sul Mincio, Valentin Făgărășian, deputat în Parlamentul României, respectiv Cosmin Victor Lotreanu, consulul general al României la Trieste. Evenimentul a fost moderat de președinta asociației „Casa Dacia”, doamna Camelia Bichiș.  

Cu acest prilej, pe lângă componenta muzicală și gastronomică tradițională românească a avut loc și o lansare de carte a unui autor italian, Roberto Cossu, lucrarea fiind consacrată legendei lui Dracula. („Dracula. Amore@Sangue, La Storia Continua”).  Evident, pe lângă aspectele de intrigă ale romanului, sunt referiri multiple la spațiul românesc al secolelor XIV/XV.

Evenimentul s-a bucurat de participarea a numeroși conaționali rezidenți în orașul Valeggio sul Mincio, dar și în aria teritorială limitrofă.

Mulțumiri participanților și invitaților

Camelia Bichiș, organizatoarea evenimentului, a ținut să mulțumească tuturor celor prezenți și celor care au participat la desfășurarea bună a spectacolului:

După doi ani de pandemie am reușit să organizam din nou a V-editie a Festivalului ”Vinului și al Bucatelor Tradiționale” la Colonie di Borghetto. Evenimentul s-a bucurat de participarea Consulului General al României la Trieste, Cosmin Victor Lotreanu, a primarului Alessandro Gardoni, viceprimarului Marco Dal Forno ,L’assesore Bruna Bigagnoli si nu in ultimul rând a deputatului Valentin Făgărășian.

Totodată mulțumim pentru participare și colaborare scritorului Robert C. . Mulțumim atât voluntarilor, staff-ului, cântaretei Diana Alexandra Mitrea și formația și nu în ultimul rând celor prezenti. Mulțumesc colegilor prezenți, veniți din toate regiunile și nu în ultimul rând unui coleg venit tocmai de la Bruxelles, Nyerjak Antonio, care a făcut un program de muzică folk.”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]
Exit mobile version