Menu
in

Exclusiv GR/ VIDEO/ Iuliana Ierugan, fotomodel în Italia “Am învăţat mult de la Raimondo Vianello”

S-a născut la Bucureşti, la 19 februarie 1977. Model, actriţă şi prezentatoare de spectacole sau de reclame de televiziune. A făcut publicitate la maşini (Mercedes) sau bere (Heineken). Îi stimează mult pe soprana Angela Gheorghiu şi pe balerinul Gheorghe Iancu. Este Iuliana Ierugan, o prezentatoare atipică, o furmuseţe de top model îmbogăţită cu inteligenţă de manager.

Românca este cunoscută datorită prezentărilor pentru Armani sau Dolce&Gabbana, dar şi pentru prezenţele pe coperţile unor reviste precum Panorama sau Espresso. A devenit model la vârsta de 17 ani: i se vedeau mult picioarele – era o reclamă pentru ciorapi de damă.

La Mediaset a lucrat la emisiunea "Passaparola" cu Gerry Scotti, care i-a dat mare popularitate. Ultima şi cea mai importantă realizare este băieţelul său, Alessandro. Iuliana Ierugan a acordat un interviu în exclusivitate Gazetei Româneşti.

De ce Italia?

«În Italia am venit în 1985, îmi amintesc că ningea. Mătuşa mea se căsătorise în Italia, la Reggio Emilia. Din acest motiv părinţii mei au avut probleme în timpul comunismului. Au decis atunci si pentru binele nostru să ne stabilim în Italia.»               

Te-ai adaptat repede?

«La început îmi lipseau foarte mult bunicii, casa în care am copilărit, grădina, amintirile, prietenii de la Bucureşti. La 10 ani mergeam la şcoală, am învăţat limba italiană. Cu moda am început pe la 17 ani. Eu aveam ideea asta, dar eram mai timidă, nu ştiam cum să le spun părinţilor, am primit o scrisoare de la o agenţie din Milano. Tata m-a întrebat dacă m-ar interesa, şi eu am zis cum să nu. Abia aşteptam se le spun că mi-ar fi plăcut să fac poze, cataloage, reviste, defilări.»

Cu ce personalităţi ai colaborat?

«Cu Gerry Scotti, la Canale 5, şi acest lucru mi-a oferit posibilitatea să mă cunoască toată Italia. Practic transmisia era înaintea telejurnalului, deci te vedeau opt milioane de persoane în fiecare seară. Am lucrat şi cu Vittorio Sgarbi, în cursul Festivalului de la Sanremo, am avut patru serate în direct pe care le prezentam cu el. A fost o experienţă unică: una e să faci un program înregistrat, alta e un direct cu toată emoţia.

Am mai lucrat cu Massimo Boldi, Cristian de Sica, pentru regia lui Neri Parenti, care face faimoasele filme de Crăciun foarte urmărite în Italia, Natale sul Nilo, şi diverse firme cu Sandra şi Raimondo… De la fiecare am învăţat câte un pic, multe am învăţat la Raimondo Vianello, fiindcă el nu repeta o frază de două ori în acelaşi fel, era foarte ironic şi tot timpul lăsa spaţiu fanteziei, îşi dădea oportunitatea să te exprimi. Cu ei am putut să fiu mai naturală, aşa cum sunt de obicei.»

Ţi-ai extins activitatea şi ca prezentatoare de spectacole…

«Nu îmi place să fac acelaşi lucru pentru mult timp. Îmi place să mă exprim nu doar cu o defilare, un surâs, dar şi cu vorba, am avut ocazia să lucrez la televiziune şi am început cu Gerry Scotty, unde publicul m-a cunoscut mai mult, nu doar ca model. Fiecare lucrare a adus cu ea alte ocazii, în ultima perioadă prezint foarte mult diverse evenimente culturale, artistice, la Milano, lucrez cu anumite teatre.» 

 Care este cea mai mare satisfacţie în viaţa ta?

«Băieţelul meu, Alessandro. A împlinit un an, şi a adus în viaţa mea multe schimbări. El este prioritatea mea, de când sunt mămică observ că învăţ în fiecare zi câte ceva.»

Care a fost cel mai original compliment pe care l-ai primit?

«Mi s-a spus într-o emisiune de televiziune: eşti un munte… cu referire la faptul că sunt foarte înaltă, 1,83 cm, cu tocuri eram la 1,93 cm. Tradus în româneşte, complimentul îşi pierde din farmec.»

Te întorci des în România?

«Ultima dată când am fost în România a fost acum doi ani cu ocazia unei prezentări de cărti pentru copii, "Hoţul de oameni", care am tradus-o din franceză în română, şi la prezentarea căreia a fost invitat de onoare marele Florin Piersic, care a ţinut un show memorabil.»

 Ce proiecte de viitor ai?

«Prezint de mai mulţi ani spectacole. În ianuarie voi prezenta la Cannes Festivalul Internaţional Midem, ce are mai multe manifestări muzicale, iar în februarie la Montecarlo voi fi la Montecarlo Wine Festival, Festivalul Internaţional de Vinuri.»

Georgiana Baciu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version