Menu
in

“Festivalului Vinului și al Bucatelor Tradiționale” la Valeggio sul Mincio, organizator asociația “Casa Dacia”

Duminică, 23 septembrie 2018, consulul general al României la Trieste, domnul Cosmin Victor Lotreanu, a participat la un eveniment festiv desfășurat în orașul Valeggio sul Mincio (Colonie di Borghetto), la invitația membrilor comunității românești din localitatea respectivă. Manifestarea, “Festivalul Vinului și al Bucatelor Tradiționale”, ajunsă la a-III-a ediție, a fost organizată de asociația “Casa Dacia”, condusă de doamna Camelia Bichiș.

Acțiunea s-a bucurat și de participarea domnilor Marco Dal Forno (vice-primar al orașului Valeggio sul Mincio) și Leonardo Oliosi (asesor cultural în cadrul aceleiași instituții administrativ-locale).

Pe lângă segmentul alocuțiunilor propriu-zise rostite de domnii Cosmin Victor Lotreanu și Marco Dal Forno, moment moderat de doamna Camelia Bichiș, a fost prezentat proiectul „Viața țăranului român, regăsirea frumosului pierdut” (autor doamna Delia Primicheru), alături de un recital muzical-folcloric tradițional și o prezentare a unor creații vestimentare.

Evenimentul a fost onorat de un număr semnificativ de cetățeni români rezidenți în Valeggio sul Mincio și în zonele învecinate.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version