in

Final fericit în cazul Iulianei, care dormea într-un parc din Brandizzo: A intervenit primarul și i-a găsit un acoperiș

„Ajutați-mă, nu vreau să locuiesc într-un parc”: cererea dureroasă de ajutor a Iulianei a ajuns la autorități, care au intervenit în cel mai scurt timp. Iuliana Luncaș, o femeie de 34 de ani originară din Moldova, singură și fără permis de ședere, locuia de o săptămână într-un parc din Brandizzo, Torino. Ea a efectuat un apel telefonic dramatic la miezul nopții la redacția publicației locale La Voce, care -a prezentat apoi povestea.

O poveste tristă

Femeia a spus că nu caută milă, ci înțelegere și o oportunitate de a-și rescrie propriul destin în Italia, țara pe care și-a ales-o ca nouă casă în urmă cu 8 ani. Povestea Iulianei este aceea a unui vis întrerupt, a unei vieți care a luat o întorsătură proastă, neașteptată și disperată. Ajunsă în Italia cu un copil în pântece și cu speranța și entuziasmul celor care cred într-un viitor mai bun, Iuliana a locuit în Brandizzo și Sondrio, unde a lucrat până în 2022 .

Bologna, 28 de badante la picnic în parc, amendate de carabinieri cu câte 400 de euro

Dar despărțirea de partenerul ei italian și de fiul ei a marcat începutul unei perioade de instabilitate. Iuliana a căutat confort și un nou început într-o altă relație dar și asta s-a terminat (prost) și a rămas singură. „M-a abandonat așa cum faci cu un câine.” spune ea… Iată de ce Iuliana și-a găsit refugiul într-un mic parc din Brandizzo.

„Nu vreau nimic din Italia. Caut doar o casă și un loc de muncă„, a spus ea. „Mi-a expirat permisul de ședere și asta mă împiedică să fac ceva…”. În această situație vulnerabilă, Iuliana , în ultimele zile, a apelat la o asociație care acordă asistență femeilor, sperând să găsească sprijin și înțelegere. Nici de pe acest traseu nu au venit răspunsuri și a rămas singură să se ocupe de singurătate și de lupta pentru supraviețuire.

A lucrat în sere la Vittoria, a rămas şomeră şi doarme în parc.”Nu ştiu ce să fac, nu ştiu ce să mănânc, sunt un suflet pierdut”

Intervine primarul din Brandizzo

Răspunsul la apelul Iulianei a fost imediat. După ce a aflat vestea din La Voce, o patrulă din unitatea mobilă a Carabinierilor din Chivasso a căutat-o, a găsit-o și a însoțit-o la camera de urgență din via Caluso din Chivasso pentru tratamentul necesar. Femeia a petrecut apoi toată noaptea în spital. În această dimineață, carabinierii și primarul din Brandizzo, Paolo Bodoni, au acționat pentru a-i găsi cazare temporară și pentru a începe procedurile la Consorțiul de servicii sociale.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Primăria Bologna anunță sprijin pentru înmormântarea Ştefaniei și a copiilor ei. „Suntem alături de familie”

Se caută rămășițele unui cadavru

Săpături ale poliției în Calabria, se caută cadavrul unui cetățean român ucis de Mafie