Menu
in

FOTO/ Românce excluse de la “Miss Padania”

ROMA 31 ianuarie 2011. Pe 29 ianuarie, agenţia ANSA a anunţat că la concursul de frumuseţe “Miss Padania”, organizat de partidul de extremă dreaptă Liga Nordului în regiunea Toscana, vor participa şapte tinere românce. Dar, la numai o zi înainte de desfăşurarea selecţiei regionale, s-a dezlănţuit o adevărată polemică politică. Câteva zeci de tinere de stânga au protestat împotriva organizatorilor şi participantelor, strigând fraze cu carcater anti-rasist, împotriva Ligii Nordului.

A doua zi, a fost anunţată oficial retragerea candidatelor românce din concurs. Juriul a decis astfel, să le elimine pe cele şapte românce, pe motiv că locuiesc în Italia de mai puţin de zece ani. Una din condiţiile de participare impuse de Liga Nordului este tocmai ca participantele să aibă reşedinţa în Peninsulă de cel puţin 10 ani.

Iată numele a patru din româncele excluse la concursul “Miss Padania”: Claudia şi Alina Ghergut, Diana Chiriac, Ana Maria Clunteanu. In ediţia online a cotidianului “La Repubblica” puteti vedea fotografiile româncelor, alături de celelalte participante la concursul de frumuseţe.

Miruna Căjvăneanu
m.cajvaneanu(at)stranieriinitalia.com

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version