Menu
in

Garanţii în Italia pentru casă în România

Numărul mare al românilor care au decis să se stabilească în Peninsulă a atras atenţia băncilor şi societăţilor financiare italiene, care au realizat importanţa angajării în interiorul lor a românilor, putând astfel să-şi facă mai bine cunoscute ofertele. Aflăm cum îi privesc băncile italiene pe români de la Camelia Rădiu, româncă angajată în cadrul unei societăţi financiare din Ancona. Cea mai importantă concluzie este că românii din Italia nu-şi mai cumpără case în Italia, pentru că dobânzile au crescut, dar pot să-şi cumpere case în România, plătind din salariul lor din Italia.

Camelia Rădiu, absolventă de Drept, are 33 de ani, este căsătorită, are doi copii şi locuieşte la Filottrano, în provincia Ancona. Societatea pentru care lucrează se ocupă de intermedierea creditelor ipotecare în Italia şi România, de împrumuturi personale, cărţi de credit şi asigurări.

 

Când aţi venit în Italia şi ce v-a determinat să plecaţi din ţară?

«Am venit împreună cu soţul meu în vara anului 2000. Deşi el avea un loc de muncă bun în România, am decis să încercăm această aventură italiană cu gândul de a strânge bani şi a ne cumpăra o casă, apoi să ne întoarcem cât mai repede. Nu a fost să fie aşa cum plănuisem, pentru că am tot amânat întoarcerea, iar când deja trecuseră patru ani, ne-am dat seama că de fapt ne obişnuisem aici. S-a născut şi cel de-al doilea copil şi am rămas în Italia.»


Unde aţi lucrat în toţi aceşti ani?

«De la început am lucrat împreună cu soţul meu. În primul an am fost angajaţi la o şcoală din Pescara, unde sinceră să fiu făceam de toate, dar era o atmosferă plăcută, pentru că intram în contact cu elevii, cu profesorii şi am reuşit să învăţăm mai uşor limba italiană. Dupa un an am plecat, pentru că cineva îi denunţase pe patroni că ne angajaseră fără permis de şedere. Am venit la Roma, unde am lucrat aproape trei ani la un agroturism care avea doar turişti din Marea Britanie. A fost foarte bine şi acolo, dar venise pe lume cel de-al doilea copil şi nu puteam să facem faţă. Cu regret am plecat şi de acolo şi am venit în Ancona unde aveam nişte prieteni. Aici mi-am găsit imediat de lucru la o firmă de confecţii, dar după un an am făcut tot posibilul să scap de orarul fix, căldura şi munca repetitivă.»


Cum aţi reuşit să vă angajaţi la societatea financiară?

«Am găsit un anunţ în care se spunea clar că angajează români cu documente de rezidenţă în regulă şi cu studii superioare. M-am prezentat la interviu şi am susţinut un test de limbă şi de cunoştinţe generale de calculator. Din vreo douăzeci de persoane m-au ales pe mine. După o perioadă de acomodare de o lună în care am început să înţeleg profilul societăţii, mi-au făcut contract pe un an şi m-au trimis la cursuri de specializare la Perugia şi Roma. De atunci lucrez pentru această societate.»

 

Madrelingua romena

De ce aveau nevoie de români?

«Pentru că dintre străini, românii erau cei mai numeroşi. Mulţi nu înţelegeau exact ce le propune societatea, contracte de ipotecă, împrumuturi sau alte servicii bancare. Directorul a hotărat că trebuie o persoană „madrelingua romena”. Si oricum străinii în general se înţeleg mai bine cu mine. Colegii mei italieni îşi pierd răbdarea când nu reuşesc să se facă înţeleşi. Ei nu reuşesc să înţeleagă că un străin înţelege mai greu termenii bancari şi sunt lucruri absolut noi, necunoscute.»

Sunt mulţi români care cer credite ipotecare?

«Cu un an – doi în urmă era o cerere semnificativă, dar de când au început să crească dobânzile bancare, mulţi au renunţat la ideea de a-şi cumpăra o casă. Sunt multe cereri în continuare pentru împrumuturi personale, pentru achiziţionarea de maşini în special. Mai ales cu o lună înaintea sărbătorilor sau vara când mulţi se întorc acasă.»

Ce fel de servicii oferă societatea pentru România?

«De puţin timp firma noastră a semnat un contract de colaborare cu o altă societate financiară, care are coordonator pentru România tot un român, Călin Cincu de la Ravenna şi care oferă posibilitatea de încheiere de contracte ipotecare în România. Practic, românii din Italia care doresc să-şi cumpere un apartament sau o casă în România, pot garanta cu fluturaşul de salariu de aici şi pot încheia contractul chiar la noi la societate, fără a se deplasa în România.»

Ce le recomandaţi românilor care vor să-şi cumpere o casă în Italia sau România?

«Să apeleze la societăţi sau bănci cunoscute, să citească bine contractele, condiţiile de creditare şi înainte de toate să decidă unde vor să se stabilească. Mulţi cumpără case în Italia pentru a se mândri cu aceasta, iar după doi ani îşi dau seama că nu mai pot plăti sau că Italia nu e o ţară în care se pot integra.»

Cei care ar dori informaţii sau recomandări, cum vă pot contacta?

«Nu sunt singura româncă din domeniu care se ocupă de astfel de credite. Călin Cincu e la Ravenna, o altă colegă la Genova, Mirela Kliem la Brescia am văzut că are publicitate tot pentru aceste servicii, dar dacă cineva e interesat, mă poate oricând contacta la numerele de telefon ale societăţii „Capital Money” din Ancona sau la numărul meu de mobil.»

 

 

Capital Money

Via Martiri Della Resistenza, 27

60125 Ancona

Tel.: (^39) 0712801717

Camelia Rădiu

328 192 5137

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version