in

Genova/ O româncă a restituit un portofel cu 1800 de euro, găsit pe stradă

Românii cinstiţi nu ajung aproape niciodată pe paginile ziarelor din Peninsulă. Iată o excepţie: cotidianul „Il Secolo XIX” a relatat pe 3 ianuarie cazul unei românce din Genova care a înmânat poliţiei un portofel găsit pe stradă. In portofel, erau documente şi aproape două mii de euro, bani cash.

Elena- o româncă de 44 de ani care lucrează ca menajeră la Genova – s-a prezentat la poliţie pe 2 ianuarie şi a înmânat portofelul. A povestit agenţilor că cel care l-a găsit a fost fiul, ei, în vârstă de 20 de ani, cu o zi înainte.

„Pe 1 ianuarie, seara, am primit un telefon de la fiul meu, care îmi spunea, agitat, că trebuie să-mi spună ceva urgent. M-am întâlnit cu el şi mi-a arătat portofelul, cu banii înăuntru: 1800 de euro. Salariul meu pe două luni! El era foarte încântat, îi străluceau ochii, dar i-am spus că nu sunt banii noştri şi că trebuie să-i ducem la poliţie”, a povestit femeia.

În aceeaşi seara, s-a prezentat la secţie, dar nu a găsit pe nimeni, fiind sărbătoare. De aceea, a revenit a doua zi şi a dat în primire portofelul poliţiştilor.

Proprietarul portofelului i-a mulţumit româncei şi a promis că îl va ajuta pe fiul său să-şi găsească un loc de muncă.

Cititorii articolului publicat de "Il Secolo XIX" au postat zeci de comentarii şi aprecieri la adresa româncei şi fiului ei.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Plăcintă cu ceapă

Sondaj WIN- Gallup/ Românii, un popor de nefericiţi