in

Gest extraordinar al unui carabinier: a ajutat un copil nevoiaș din România. Ministra diasporei a plâns de emoție!

Ministrul Natalia Intotero l-a premiat la Bariano, în Lombardia, pe carabinierul Ruggero Bontacchio și le-a făcut o surpriză unor copii români de la cursul de limba română din aceeași localitate. Vizita a fost făcută cu scopul de a mulțumi militarului, profesoarei și copiilor români care au avut inițiativa de a ajuta un copil nevoiaș din România.

La întâlnirea surpriză au participat și primarul din localitate, directoarea școlii din Bariano și Adrian Georgescu, Consul General al României la Milano.

Cu această ocazie, ministrul Natalia Intotero i-a înmânat carabinierului o scrisoare și i-a mulțumit public pentru gestul pe care acesta l-a făcut.

De la stânga la dreapta: Natalia Intotero, Ministrul românilor de pretutindeni, Ruggero Bontacchio, Adrian Georgescu, Consul General la Milano

Ruggero Bontacchio a făcut un gest foarte frumos pentru un copil fără posibilităţi din Piteşti. Acesta i-a trimis un cadou de sărbătorile de Paște o biciletă Shimano, nou-nouţă, cu care să poată merge la şcoală. Povestea şcolarului a fost publicată în presa locală şi a ajuns la carabinierul italian prin intermediul copiilor români care studiază limba română la o şcoală din localitatea Bariano, regiunea Lombardia, Italia.

Aflată în vizită la Milano, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, împreună cu delegația din România și de la Consulatul General de la Milano, i-a vizitat pe copiii de la clasa profesoarei Dumitrica Delia și au organizat împreună cu aceștia să-l aducă la întâlnire și pe Ruggero Bontacchio.

Împreună cu profesoara LCCR, Delia Dumitrică (dreapta)

Delegația română a stat de vorbă cu copiii, cărora le-a mulțumit pentru ideea pe care au avut-o de a ajuta un copil sărman și le-a dăruit dulciuri.

”Am fost atât de emoționată, încât chiar mi-a venit să plâng. Mămicile copiilor chiar plângeau și am simțit că acolo, la Bariano, sunt oameni deosebiți, frumoși și generoși.”, ne-a declarat Natalia Intotero.

”Am ținut neapărat să îi cunoaștem pe copiii români care au avut ideea de a ajuta acel copil, pe profesoara și părinții care i-a educat, dar și pe carabinierul care a avut generozitatea să îi dăruiască copilului o bicicletă. Un gest pentru care am ținut să-i mulțumim public. I-am înmânat o scrisoare de mulțumire. Am mulțumit tuturor celor care s-au implicat în acțiunea din primăvară. Cu această ocazie am avut posibilitatea să discutăm și cu autoritățile locale, să auzim despre comunitatea românească din localitate, despre care au avut doar cuvinte de laudă, un exemplu de integrare. Am putut vedea direct copii care deși trăiesc într-o altă țară, vin cu drag la orele de limba română, unde au parte de o profesoară deosebită, domna Delia Dumitrică”, a completat ministra.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Când se rupe cerul la Torino

Operațiunea ”Pittore Barocco”, doi români arestați , făceau parte dintr-o bandă de traficanți de droguri