in

Gheorghiţă Ionel, manager de patru stele, în Toscana. „Rețeta succesului: nu mă gândesc doar cum să treacă timpul și să-mi iau salariul, ci mă implic”

Unul dintre iniţiatorii şi susţinătorii proiectului cultural desfăşurat la Abetone (citește AICI despre eveniment), în regiunea Toscana, a fost directorul hotelului „Miramonti”, românul Gheorghiţă Ionel. Administrator de succes al unui hotel de 4 stele, românul în vârstă de 35 de ani ne-a povestit aventura sa în Italia şi parcursul pe care l-a avut.

De la simplu muncitor în construcţii la un profesionist în domeniul managementului turistic. „Norocul meu a fost că le-am făcut pe toate, am spalat piscine, am făcut portar de noapte la hotel şi am spălat şi vase. În felul ăsta ştiu ce să le cer subordonaţilor şi îi înţeleg.” a precizat el.

Abetone, pământ românesc – Staţiunea turistică din Toscana a devenit centrul comunităţii româneşti pentru două zile

Gheorghiță Ionel (stânga) alături de alți organizatori ai evenimentului de la Abetone


Gheorghiţă Ionel are 34 de ani, este originar din Focşani, în prezent rezident în localitatea Abetone, cunoscută staţiune turistică pentru sportuile de iarnă, unde administrează cu succes un hotel de 4 stele. „Când am venit în urmă cu doi ani, hotelul era pe pierderi cu aproape 180.000 de euro. După un an l-am scos cu câştig de 10.000 de euro, iar în prezent se poate spune că e o foarte bună afacere.” ne-a precizat el cu mândrie.

Românul a venit în Italia în anul 2001. „Aveam pe cineva în Italia care mi-a găsit un loc de muncă în construcţii, aşa cum fac majoritatea românilor ajunşi în Peninsulă. Am muncit, nu mi-am făcut probleme. Eram tânăr, făcusem liceul de sport, plin de speranţă şi încrezător în viitor. Şi aşa a fost…” ne-a povestit el.

I-am cerut să ne povestească cum a reuşit ca de la un simplu muncitor în construcţii să devină un manager se succes în turism. „Un drum destul de lung, după ce le-am făcut pe toate: am spălat vase şi o spun cu fără ruşine, am curăţat piscine şi am făcut portar de noapte. Credeţi-mă că toate aceste niveluri, pe care eu le consider experienţe, m-au ajutat să devin ce sunt azi.” ne-a precizat românul.

„Am început la un manej pentru cai. Acolo era şi un fel de agroturism, restaurant şi le cam făceam pe toate. Apoi, norocul meu a fost că patronul mi-a propus să lucrez la fabrica lui de mobilă, pe care la un moment dat o transferase în Spania. M-a luat cu el şi a descoperit cu plăcută surprindere că ştiu sa vorbesc foarte bine şi spaniola şi engleza. Asta l-a făcut, pe lângă faptul că mă străduiam să fac totul bine, să-mi propună să lucrez la unul din hotelurile sale din Roma” a continuat el povestirea.

Frumuseţile patriei, film la Abetone: „Vă prezint România sau aşa cum îmi place mie s-o numesc: Grădina lui Dumnezeu”

Soarta românului luase o întorsătură favorabilă iar până la promovare nu a fost decât foarte puţin. „Am lucrat mai întâi ca portar de noapte şi nu mă mulţumeam doar să treacă timpul şi să primesc salariul, ci mă implicam. Ori de câte ori vedeam câte o neregulă, o scriam şi i-o dădeam. Să nu înţelegeţi că pâram pe cineva sau o făceam pe spionul. Era vorba de chestiuni care puteau fi ameliorate sau care, în opinia mea mergeau prost. Indicaţiile mele au avut succes şi l-au impresionat, pentru ca mai apoi să fiu promovat.” şi-a continuat povestirea românul.

Au urmat cursuri de management şi maketing în turism iar succesul nu l-a ocolit. „În timp am promovat, am avut propunere de colaborare, pe care am acceptat-o, la Sheraton în Veneţia, au urmat tot felul de cursuri de specialitate şi împreună cu plăcerea de a munci în acest sector, am avut multe succese.

În final mi s-a propus să administrez hotelul Miramonti din Abetone şi iata-mă aici. Am luat un hotel cu pierderi enorme şi într-un an l-am adus la câştig. Acum poate fi considerată o foarte bună afacere.” ne-a povestit Gheorghiţă Ionel.

L-am întrebat despre iniţiativa pe care a avut-o în zilele de 6-7 septembrie împreună cu asociaţiile româneşti.E ceea ce am putut face eu pentru România şi pentru comunitatea românească. Am propus-o patronului, a fost de acord, mi-a dat toată încrederea.

E şi un mod de a face reclamă hotelului până la urmă, iar românii din Italia îţi fac vacantele aici. De ce nu şi în hotelul nostru, nu-i aşa?”

Andi Rădiu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Consulul General al Romaniei la Barcelona, premiat de autoritatile catalane pentru merite deosebite

Pentru unii pensii occidentale, pentru România debite colosale