in

Greva zidarilor români de la baza americană din Vicenza: “Vrem banii!”

Treisprezece muncitori români de pe şantierul Dal Molin, unde se construieşte o bază militară americană, au declanşat pe 9 iulie un protest pentru a-şi cere salariile neplătite de luni de zile.

Potrivit “Corriere della Sera”, muncitorii nu reuşesc să-şi plătească chiriile şi nici să-şi susţină cheltuielile de primă necesitate. Sindicatul Cgil a sprijinit acţiunea lucrătorilor şi a solicitat intervenţia prefectului din Vicenza, Melchiorre Fallica.

În dimineaţa zilei de 9 iulie, românii s-au adunat în faţa porţilor şantierului pentru construirea noii baze americane Dal Molin, la Vicenza, pentru a cere “doar să fie plătiţi pentru munca prestată”.

Danilo Andriollo, secretar general al Fillea Cgil Vicenza, a explicat motivul protestului:

«Aceşti lucrători sunt angajaţi de firma românească “Accent Immobiliare Construct”, cu sediul la Bucureşti, şi au ajuns în Italia “în detaşare” – afirmă sindicalistul -. Firma a primit în subcontractare lucrări de tencuire de la firma Fis din Oppeano, care, la rândul ei, a obţinut lucrările de la Cmc din Ravenna care se ocupă de realizarea bazei. Câţiva dintre aceşti lucrători nu şi-au primit salariile din decembrie. Alţii, în schimb, nu sunt plătiţi de circa trei luni. Până acum au primit numai mici avansuri».

Prin urmare, organizaţiile sindicale şi o delegaţie de lucrători îl vor întâlni pe prefectul din Vicenza, Melchiorre Fallica, pentru a-i solicita intervenţia la societăţile care ar trebui să deblocheze fondurile pentru plata salariilor.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

S-a spânzurat în închisoarea din Vibo Valencia

CCR: 9 milioane de români trebuie să iasă la vot pentru ca referendumul să fie validat