in

Guidonia/ Primăria a dat celor 8000 de români din localitate un teren pentru construirea bisericii

În august 2010, comunitatea de români ortodocşi din Guidonia, localitate lângă Roma, a înaintat primarului din localitate, Eligio Rubeis– exponent al partidului de dreapta Popolo della Libertà, o cerere prin care solicită un teren necesar construirii unei biserici.

La mai puţin de un an de la acel memorandum, consiliul primăriei a votat în unanimitate acordarea gratuită a unui teren comunităţii de români. În sfârşit, cei 8000 de conaţionali cu reşedinţa în zonă vor putea avea propriul locaş de cult– acum, slujbele se desfasoara in incinta Caminului Cultural al localitatii

“Terenul are o suprafaţă de aproape 1250 metri pătraţi  şi este situat pe via Tiburtina, la numărul 188. Un teren alăturat, cu aceeaşi suprafaţă, va fi destinat construirii unei structuri a Crucii Roşii”- a precizat pentru “Gazeta Românească” purtătoarea de cuvânt a primăriei. Primăria va semna un contract de concesiune gratuită a terenului cu reprezentanţii Epicopiei României în Italia, urmănd ca pe teren să fie construit un locaş de cult destinat slujbelor religioase, cel mai probabil “o structură din lemn”, a mai precizat reprezentanta primăriei.

“Am decis să răspundem cererii sosite din partea comunităţii de români, pentru că este o modalitate de a favoriza integrarea lor”- a declat primarul Eligio Rubeis.

La Guidonia, oraş cu 90 000 de locuitori, trăieşte cea mai numeroasă comunitate de conaţionali din provincia Romei: peste 8000 de români şi-au stabilit aici reşedinţa, marea lor majoritate fiind creştini ortodocşi din parohia “Sfântul Prooroc Ieremia” a părintelui Sebastian Cosma.

În ianuarie 2008, opinia publică din localitate a fost zguduită de un viol comis de un grup de români asupra unei tinere italience, delict urmat de un val de proteste avându-i în centru pe imigranţii români. Evenimente care aparţin de domeniul trecutului, susţin cei din Primăria Guidoniei, pentru că “românii sunt bine integraţi aici, cazurile de delincvenţă sunt excepţii, şi orice naţie are delincvenţii ei”.

Ştirea despre acordarea unui teren comunităţii de români ortodocşi de la Guidonia a apărut şi în cotidianul “Il Messaggero”.

Miruna Căjvăneanu

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Muncitorii români din Italia: “Meşteri Manole” moderni (Video)

Sclavii români din Puglia: 27 de euro pentru 8 ore de muncă (Video)