in

Iată de ce a câștigat AUR alegerile în Italia: „Partidele vechi nu și-au ținut promisiunile față de diaspora”

Alianța pentru Unirea Românilor, AUR, a câștigat alegerile în Italia, depășind PNL, USR și toate celelalte partide cunoscute de ani de zile, care s-au întrecut din nou în promisiuni pentru diaspora.

Într-un interviu acordat pentru RFI România, Ramona Lovin, coordonatoarea AUR din Italia, a explicat secretul succesului.

Ramona Lovin și George Simion, liderul AUR

„Ne așteptam la un rezultat bun, însă ceea ce s-a întâmplat a depășit chiar și așteptările noastre. În Italia avem un procent de 36%. Suntem primul partid în Italia cu 11 procente peste următorul clasat care este PNL, cu 13 procente mai mult decât Uniunea Salvați România Plus și deși ne așteptam să obținem un rezultat foarte bun în Italia, totuși la așa proporții -trebuie să recunosc că nu ne așteptam.”

Iată care este și explicația: „Cred că am obținut voturile unor oameni care, poate, până acum nici nu au votat , am obținut cu siguranță voturi și din partea celor care au fost nemulțumiți de clasa politică care ne-a condus în ultimii 30 de ani , de partidele politice care au avut reprezentanți în Parlament din partea diasporei și care nu și-au ținut nici un fel de promisiune pe care au făcut-o pentru românii din diaspora.

Nemulțumirea românilor s-a reflectat în votul lor și au preferat o formațiune nouă în care își pun speranțele.”, a declarat Ramona Lovin.

„ Campania electorală am făcut-o atât online, cât şi în teren. Avem membri în toate cele 20 de regiuni din Italia. Au vorbit cu românii şi au transmis mesajul nostru. Mesajul nostru este unul de unitate în toate sensurile cuvântului. Uniţi suntem o forţă şi cred că inclusiv rezultatele acestor alegeri demonstrează acest lucru.”

„Absolut toată lumea ne-a cerut să facem ceva pentru ţară. Oamenii sunt cu gândul acasă, sunt cu gândul la familiile pe care le-au lăsat acolo şi considera şi ei ca în primul rând trebuie făcute bine lucrurile acolo pentru că românii într-o zi să se întoarcă acasă.

În ceea ce priveşte diaspora, principalul nostru obiectiv este cel de a aduce românii acasă. Noi ne dorim o Românie mare şi toţi românii acasă. Însă suntem perfect conștienţi ca acest lucru nu se poate întâmpla foarte repede, aşa încât va trebui să să ne ocupăm de acum înainte să le facem viaţa mai uşoară aici.”

Ea a explicat că AUR nu este extremist, nici anti-european. „Suntem un partid conservator de dreapta. Românii din străinătate își iubesc ţara, își iubesc tradițiile, își iubesc limba. Drept dovadă au venit înspre acest partid care exact asta promovează.”

Interviul complet AICI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 1 In medie: 5]

Dosarele de pensie ale românilor din Italia, soluționate aproape în totalitate: ”45 cu termen întârziat, din mii”

REZULTATELE FINALE în secțiile de vot din DIASPORA, la alegerile parlamentare din 5 – 6 decembrie