in

”Împreună pentru a ne cunoaște mai bine la Sărbătoarea Mărtișorului” – Târgul România-Italia 2015

A IX-a ediție a Sărbătorii Mărțișorului, organizată în ziua de 1 Martie la Roma, a reprezentat și de această dată un mare succes pentru organizatori. Conform informațiilor primite de la forțele de ordine prezente în vederea asigurării unui climat de siguranță pe durata desfășurării evenimentului, prezența a fost de aproximativ 8000 de persoane.

Evenimentul a început la ora 11, cu deschiderea oficială a celei de-a V-a ediții a Târgului România – Italia, în holul marelui Teatru Tendastrisce. Târgul s-a bucurat de prezența primei Federaţii Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România, care a participat cu un număr de 5 standuri, cu o gamă variată de produse tradiționale românești: brânzeturi, dulcețuri, produse de panificație și patiserie, produse apicole, preparate din carne. Vizitatorii târgului, români și italieni au avut prilejul de a degusta și cumpăra toate aceste bunătăți culinare.

Foarte mulți italieni prezenți au fost încântați de calitatea produselor degustate, solicitând organizatorilor și Camerei de Comerț a României în Italia (CCIRO Italia) crearea unor rafturi cu aceste produse în cadrul principalelor magazine românești prezente în regiunea Lazio.

În cadrul târgului s-au comercializat mărțișoare, produse de patiserie, covrigi. Standul Asociației Românilor în Italia (ARI) s-a bucurat, ca de obicei, împreună cu standul WIND, sponsor oficial al evenimentului, de o afluență continuă. Au fost distribuite materiale informative cu privire la activitatea ARI și CCIRO Italia, ziare, reviste, broșuri turistice precum și foarte multe mărțișoare. ARI a distribuit și anul acesta peste 30.000 de mărțișoare doamnelor și domnișoarelor românce și italiene din Roma.

Spectacolul dedicat Sărbătorii Mărțișorului a demarat în forță la ora 15:15. În deschidere, președintele ARI, Eugen Terteleac a prezentat istoricul evenimentului, dar și ambițiile ARI cu privire la îmbunătățirea imaginii României și a românilor în Italia, manifestând în același timp dorința de a sprijini conaționalii noștri aflați în dificultate. Eugen Terteleac a vorbit despre parteneriatul Dacia Tv – Realitatea TV, reamintind obiectivele acestuia: informarea comunității românilor din Italia, lupta împotriva corupției care macină sistemul românesc și nu în ultimul rând lupta pentru drepturile românilor din diaspora.

Prima artistă care a urcat pe scenă a fost îndrăgită solistă de muzică populară, Ionica Stan care prin talentul și prin pofta sa de viață a ridicat publicul în picioare. Corespondentul de război al Realității Tv pentru românii de pretutindeni, Lavinia Șandru a prezentat evenimentul împreună cu Eugen Terteleac. Aceasta a ținut un discurs emoționant despre dragostea de țară și despre importanta contribuție pe care românii din diaspora o aduc economiei românești. Lavinia Șandru a fost deseori întreruptă de aplauzele publicului, telespectatori fideli ai emisiunii ”Deschide lumea”, emisiune realizată de îndrăgita moderatoare.

Au urmat pe scenă Roxana Nemeș, o tânără solistă de muzică ușoară care a dezlănțuit sala, Grupul Iholu din Constanța, ale căror melodii armenești s-au bucurat de un mare succes. Interpretul de muzică populară, George Lupașcu, rezident la Roma și prezent la toate evenimentele organizate de ARI a scos publicul la dans și voie bună.

Cel mai emoționant moment al serii a fost reprezentat de intervenția președintelui ARI, Eugen Terteleac, care a vorbit de ancheta socială ”Divile – Trandafir”, prezentată cu câteva săptămâni în urmă în cadrul emisiunii ”Români pentru români”, difuzată de Dacia Tv. Această intervenție a emoționat toate persoanele prezente. Trebuie reamintit că ancheta Divile – Trandafir a scos la lumină abuzurile făcute de instituțiile statului italian, abuzuri din cauza cărora 3 copii au fost îndepărtați din sânul propriei familii.

Profitând de ocazie, Eugen Terteleac a făcut un apel către public, îndemnându-i pe toți cei prezenți să manifeste solidaritate și sprijin față de familia Divile – Trandafir și pe cât posibil să le ofere un sprijin financiar oricât de mic, dar foarte important pentru familei, deoarece ar putea ajuta familia să întreprindă demersul ultimei contestații posibile, cea la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Pe scena Teatrului Tendastrisce, a urmat micuța artistă, Ioana Bărbuliceanu, prestație mult așteptată de membrii ARI, mai ales pentru emoțiile transmise de melodiile compuse chiar de ea, dar mai ales pentru exemplu dat de aceasta, prin lupta întreprinsă cu scopul salvării ecosistemului românesc, contribuind chiar la îndepărtarea firmei Chevron din România, firmă care ar fi distrus multe zone prin extracțiile gazelor de șist.

Un alt moment important pentru toți cei prezenți a fost aniversarea a 7 ani de la înființarea ”Ansamblului Folcloric Dor Călător”, ansamblu care a făcut și continuă să facă onoare comunității românilor din Italia, reprezentând România în cadrul evenimentelor de promovare a spiritului românesc în lume. Toți componenții ansamblului au primit o diplomă universală, semnată de Dacia Tv, CCIRO Italia și Asociația Spirit Românesc.

Geta Postolache, artistă de origini vrâncene, care a promovat cântecul şi portul vrâncean peste tot în lume, a dezlănțuit publicul în ultima parte a evenimentului. Pe parcursul serii, Lavinia Șandru și Eugen Terteleac au intervenit deseori pentru a evidenția situația de corupție din România, ba mai mult persoanele din public au transmis mesaje în scris, prin care au solicitat confiscarea averilor, eradicarea mafiei și a corupției care în ultimii ani au devalizat România și au determinat românii să își abandoneze propria patrie.

Cu ocazia celei de-a V-a ediţii a Târgului România-Italia și Sărbătorii Mărțișorului, Ministrul Secretar de Stat, Anca Laura Ionescu, a transmis spectatorilor salutul Guvernului României şi dorinţa de identificare a posibilităţilor de sprijinire a românilor din diaspora. “Întotdeauna am crezut, cred şi voi crede că noi românii reprezentăm o forţă, oriunde ne-am afla. Avem o ţară minunată, avem oameni frumoşi şi trebuie să fim mândri de acest lucru. Evenimentul de astăzi reprezintă unul din obiectivele menţionate în Memorandumul de Înţelegere, semnat în data de 4 decembrie 2014 între Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri şi Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia, prin care ne-am propus să dezvoltăm o strategie de sprijinire a comunităţii româneşti din Italia şi de atragere a investiţiilor italiene în economia românească. Vă doresc să fiţi mereu tot mai puternici şi mai generoşi, să fiţi mereu uniţi şi să puneţi pasiune în tot ceea ce faceţi. Prezenţa unei importante comunităţi româneşti în Italia şi a unei puternice comunităţi italiene de afaceri în România conferă o dimensiune specială raporturilor noastre”. Secretarul de Stat, Anca Laura Ionescu, a fost întreruptă de mai multe ori de aplauzele celor prezenţi.

După încheierea evenimentului, Lavinia Șandru, Eugen Terteleac, Mihai Bărbuliceanu și Călin Mătieș au realizat un special al emisiunii ”Români pentru români”, pe canalul Dacia Tv, unde s-au dezbătut în detaliu demersurile necesare reformării României și reîntoarcerii românilor acasă.

Birou de presă ARI

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Mantova, înjunghiat de concubină cu un cuțit de bucătărie

Dan Diaconescu, condamnat definitiv la 5 ani și 6 luni închisoare cu executare