Menu
in

În ciuda crizei, Cerasella Jica investeşte în turism. Destinaţia: România

Cerasella Jica  fost protagonista şi coautoarea unei cărţi care a apărut în Italia în luna ianuarie a anului trecut. Cartea s-a bucurat de un succes deosebit fiind retipărită de două ori şi s-a menţinut pe primul loc în topul vânzărilor editurii subiectele cărții fiind luate din viaţa reală şi descriu suferinţele copiilor care sunt obligaţi să treacă prin separarea sau divorţul părinţilor. După acest succes, consemnat de publicația noastră într-un articol din luna mai a anului trecut, românca s-a apucat de un nou proiect, dedicat de această dată turismului. A înființat o agenție de turism online și principala destinație pe care o organizează este pentru România.

Cerasella Jica, 45 de ani, se află în Italia din 1984, fiind adusă de tatăl său, de origine italiană, pe vremea când abia împlinise 16 ani. Deşi au trecut mai bine de 27 de ani de-atunci, Cerasela vorbeşte perfect limba română deşi nu prea are cu cine. „Doar cu mama vorbesc româneşte sau ocazional cu românii pe care-i cunosc. Cu toate astea am ţinut să nu-mi uit limba şi să o vorbesc aşa cum se cuvine.”

Românca a fost căsătorită de două ori şi are patru copii. Se declară o persoană fericită, deşi eşecurile din cele două căsnicii ar fi putut să-şi pună negativ amprenta asupra vieţii sale şi a copiilor.”Am rămas în foarte bune relaţii cu cei doi foşti soţi, copiii îmi sunt mereu alături şi mă pot declara o persoană fericită. Deşi am trecut prin momente grele, mă bucur că nu au existat repercursiuni asupra vieţii noastre. Suntem mereu împreună, mai ales la sărbători sau zile onomastice şi am rămas în raporturi foarte bune. Tocmai această normalitate, până la urmă, a atras atenţia şi în final a fost sursa de inspiraţie a cărţii pe care am scris-o împreună cu prietena mea, Sara Galea.”

Cerasella Jica are o nouă pasiune, pentru turism și în special pentru destinațiile românești. A realizat că există un potențial foarte mare, în opinia sa, italienii neștiind mare lucru despre România în afară de Dracula. ”Mi-a venit ideea când m-am dus în România să caut…lemne. Nu mă gândeam la turism dar am nimerit „din greşeală”. Am pierdut avionul, la Tg Mureş şi  am descoperit o zonă frumoasă . M-am gândit că puţini italieni cunoşteau România şi toate minunăţiile ei. Mi-am zis că în Italia, România este asociată cu Dracula şi gata, altceva habar nu au. Acasă, la întoarcere mi s-a oferit ocazia de a deschide o agenţie de voiaj on line şi eu am continuat să susţin ideea mea. Dezvoltarea turismului în România- ţară care are multe locuri nemaipomenite.

Am vorbit cu proprietarul agenţiei, sunt în contract de franchising, mai mult pentru că nu am experienţă în sectorul turismului deci aveam nevoie de ajutor practic. Şi aşa pe lângă www.parti-amo.it s-a născut şi www.romaniaviaggi.it

Romaniaviaggi.it am creat-o dar încă nu este activă . Am contactat deja structuri în România iar 2 noiembrie am plecat să le vizitez și am obținut contracte și acorduri şi să încep să creez ceea ce am visat.

Vacanțe în România de toate felurile: la SPA, la saline, la schiat sau chiar dentişti. Câţi sunt din Italia care se duc fără să ştie exact unde şi la ce prețuri. De asemenea   la cazinouri şi binenînțeles la locurile renumite și anume tradiţionalele mănăstiri, litoralul românesc și traseele montane. Vreau să ştiu unde-mi trimit clienţii şi să le pot garanta calitate bună, vreau să fiu sigură că voi colabora cu structuri serioase. Vreau parteneri cu care să dezvolt un turism bazat pe calitate în special. Un client satisfăcut se întoarce şi vorbeşte bine și e după părerea mea, cea mai bună publicitate.”

Cu puțin timp în urmă, Cerasella a avut primul client al agenției și alți câțiva pentru sărbătorile de sfârșit de an. Se clară foarte optimistă. ”Am început deja de mai bine de două lună să lucrez la proiectul ăsta şi pentru Crăciun şi revelion am primii clienţi.

Accept propuneri de colaborare cu structuri serioase, am pregătit un contract de colaborare tradus în romană. Avem acorduri cu peste 700 de agenţii care ar vinde pachetele noastre turistice în afară de site-ul meu şi cei 20 de franchisor ai agenţiei ”we travel” cu care am deschis eu. Clienții mei  vor cunoaşte o Românie inedită pentru italieni în special. Primul client deja a fost și s-a întors deosebit de încântat din România. Sper să fi început o bună afacere.”

Andi Rădiu

Informații:

www.parti-amo.it , consultant Cerasella da Ros

tel. 3489033757

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version