Menu
in

Întâlnire a românilor din regiunea Friuli-Veneția Giulia, iată obiectivele și proiectele lor

Ieri seară, în localitatea Pasiano di Pordenone, la inițiativa antreprenorului român Paul Vătămanu, a avut loc prima întâlnire din ultimii 10 ani a unor români din Friuli Venezia Giulia și Veneto orientale din Italia.

Obiectivul întâlnirii a fost acelea de a realiza cât mai multe inițiative de viitor, privind integrarea și promovarea imaginii de țară în Diaspora. Dorința de a participa cât mai activ a cetățenilor români, inclusiv în politica locală italiană. Și nu în ultimul rând, susținerea de proiecte la nivel cultural, aducând în prim plan tradiția și obiceiurile românești.

Au participat la această întâlnire, Vătămanu Paul, Daniel Sabaoanu, Simona Bozesan, Virgil Vasiliu, Loredana Drăgan, Iordache Iorgu, Silvia David, Florinel Prescura, Cojocaru Petru Dragos, Ghita Coman, Vasile Olaru și Badiu Petru Cornel.

Aceștia sunt o parte dintre oamenii care își doresc să aducă doar schimbări pozitive țării noastre cât și Diasporei, reprezentând cu mândrie România, prin Asociațiile sau firmele, pe care le dețin în Italia și prin munca onestă pe care o practică în diferite domenii (de la fabrici, până la șantierul naval, transport sau industria construcțiilor).

Următoarea întâlnire va avea loc în 31 Octombrie la Portogruaro, unde se vor aprofunda discuțiile cu privire la următoarele proiecte benefice Diasporei.

Articol scris de Irina Gavriluț

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

https://ziarulromanesc.at/unul-din-6-pacienti-internationali-care-s-au-internat-in-spitale-private-din-viena-este-roman-iata-ce-costuri-sunt/
Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version