in

Ion Purice, șoferul devenit erou în Italia. Patronul: ”Peste 50 de jurnaliști îl așteaptă pentru a-l intervieva”

Un şofer român de camion a devenit erou naţional în Italia, după ce a salvat viaţa unei fetiţe de opt ani. El se numește Ion Purice, are 29 de ani, este născut la Tulcea, dar trăiește împreună cu familia în localitatea Taglio di Po, provincia Rovigo. El este tatăl unui copil de trei ani și lucrează ca șofer la o firmă de transport venețiană.

Incidentul a avut loc duminică dimineaţă, iar imaginile cu gestul românului au fost surprinse de o cameră de supraveghere. Copilul a fost proiectat pe şosea, în urma unui accident de maşină, iar românul a făcut un adevărat zid cu TIR-ul său pe autostrada Milano-Veneţia, pentru a-l proteja. Românul a evitat astfel ca fata să fie lovită, din greşeală, de alte maşini care veneau din spate.

Echipaleje de salvare au sosit la locul accidentului şi au transportat copilul la un spital din Bergamo. Fata de origine marocană este acum în stare destul de gravă, dar stabilă.

După sosirea ajutoarelor, Purice și-a reluat călătoria. „Mi-ar plăcea să-l văd, să-i strâng mâna și să îi mulțumesc”, a declarat tatăl fetei, care este încă internată la terapie intensivă în Bergamo.

Identitatea eroului a fost dezvăluită de angajatorul său, proprietarul unei companii de transport alimente, cu sediul în Porto Viro, provincia Rovigo.

Contactat telefonic, patronul românului ne-a declarat că angajatul său este pe traseu, în Amsterdam, iar în cursul zilei de mâine (joi, n.r.) se va întoarce în Italia. ”Îl așteaptă peste 50 de jurnaliști, nu doar din Italia. Cel puțin până în acest moment am fost invadați de telefoane. Toți doresc să-l felicite. Îmi pare rău, dar nu vă pot da numărul de telefon, să-l lăsăm să se întoarcă și atunci va decide el dacă dorește să vă dea și alte detalii.” ne-a declarat el.

foto: Facebook

 

 

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Disperare la Pisa: zeci de mii de persoane vor să se angajeze la Ikea

Jurnal de România (I). Pe viaţă şi pe moarte