in

Italia, bătrână italiană nu are bani, îi plătește cumpărăturile o familie de străini: ”Am trecut și noi prin asta, știm ce înseamnă”

Nu avea suficienți bani pentru a plăti cumpărăturile, astfel un cuplu de străini a decis să achite produsele pentru ea. Întâmplarea a fost povestită de câțiva martori pe un grup de Facebook și în scurt timp a ajuns pe întreg internetul, ajungând și în Corriere della Sera. Protagoniștii au fost o bătrână italiană căreia nu-i ajungea pensia și doi tineri foarte generoși. S-a întâmplat într-un supermarket din Magenta, unde bătrâna, ajunsă la casă, a cerut casierei să îndepărteze mare parte din cumpărături. Motivul? Suma era prea mare și ea nu ar fi putut să o plătească.

”Nu am cum – i-a mărturisit casierei. Am numai 50 de euro și mai e o săptămână până iau pensia. Treceți numai mâncarea pisicii mele, la restul renunț”. Însă în acel moment au intervenit doi străini, care s-au oferit să plătească în locul bătrânei.

”Treceți toate cumpărăturile, diferența o pune soțul meu – a spus femeia adresându-se casierei. Am trecut și noi prin asta, știu ce înseamnă. La scurt timp cuplul a plătit suma, făcând un gest deosebit de frumos în privința pensionarei, care nu a încetat nicio clipă să le mulțumească.

Apoi, întâmplarea a fost povestită de vânzătoarea magazinului din Magenta pe rețelele de socializare.

”Vreau să împărtășesc marea emoție pe care am trăit-o pentru un gest foarte frumos, nobil, altruist – a explicat femeia. Însă tot ceea ce se întâmplă în aceste zile mă face să reflectez puțin. Nu zic că ar trebui să asistăm la astfel de gesturi zilnic, însă mi-ar plăcea să se întâmple atât de des încât să nu devină o știre. Am izbucnit în plâns de emoție. Nici doamna, nici cuplul nu erau clienți obișnuiți – a încheiat angajata magazinului. Tinerii vorbeau cu accent slav, erau albanezi sau poate români”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Accident mortal la Cremona, român beat la volan a lovit un biciclist de 74 de ani

1 Decembrie de departe