in

Italia, fundația unei campioane olimpice i-a găsit casă unui surdo-mut român de 33 de ani. ”Ochii i s-au umplut de lacrimi”

Șapte luni de chirie, plătite în avans și bani pentru utilități, facturi și alte cheltuieli mici de uz casnic. Ivan, un surd-mut de 33 de ani, de origine română, fără adăpost, care locuiește în adăposturi improvizate în Jesi de doi ani, și-a găsit în sfârșit o casă datorită Fundației Vallesina Aiuta Onlus prezidată de campioana olimpică Elisa Di Francisca și o campanie de strângere de fonduri. 

Cu sumele colectate, primele luni de chirie vor fi plătite, dar campania continuă spre obiectivul de 5 mii de euro. 

”Campania de strângere de fonduri – O casă pentru Ivan – a atins prima și cea mai importantă etapă, spune Fundația, Ivan are în sfârșit o casă după doi ani și jumătate de viață pe stradă.”

”Nu a fost nevoie să-i explic. Când i s-au dat cheile, răspunsul lui a fost un zâmbet și ochii i s-au umplut de lacrimi, de data aceasta de bucurie. Au fost momente cu adevărat incitante pentru el, dar și pentru rețeaua de ajutor care, de-a lungul anilor, a lucrat neobosit pentru ca acest vis să devină realitate.”

Elisa Di Francisca este o scrimeră italiană specializată pe floretă. Di Francisca a învățat scrimă la vârsta de opt ani cu maestro Ezio Triccoli, apoi cu fostul campion olimpic Stefano Cerioni. A fost laureată cu aur la Jocurile Olimpice de vară din 2012 de la Londra, la individual și pe echipe.

Înscrie-te pe pagina noastră de Facebook: GAZETA ROMÂNEASCĂ

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul Agriculturii: „Bani nerambursabili pentru tinerii care se întorc acasă și înființează o fermă”

Bologna, testat pozitiv a încălcat izolarea și s-a dus la amantă, femeia nu l-a primit și l-a denunțat la poliție