in

La conferinţa „Cetăţenia Sportivă”, Izabela Pulpan a fost premiată de preşedintele Sportaccord, Marius Vizer

În 12 martie 2015 în Sala Tirreno de la sediul Regiunii Lazio s-a desfăşurat Conferinţa cu titlul „Cittadinanza Sportiva” – „Cetăţenia Sportivă”, concept şi proiect ideat şi realizat de Federaţia Străinilor în Italia, a cărei preşedinte este Izabela Pulpan. La eveniment au participat: Ambasadorul României în Italia, Dana Constantinescu, Avocatul Eugenia Maria Patroni Griffi, Avocatul Di Maio – judecător sportiv, Avocatul Felice Forgione – delegat al Corpului Diplomatic Internaţional.

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa Preşedintelui „Sportaccord”- Marius Vizer, care a fost şi partenerul oficial al Izabelei Pulpan în realizarea conferinţei.

Evenimentul este la cea de-a doua ediţie, după ce în noiembrie 2013 a fost organizat la Napoli. În acea circumstanţă evenimentul a avut adeziunea Preşedintelui Italiei, Giorgio Napolitano şi multiple patronaje instituţionale. Şi în acest an, Giorgio Napolitano, senator pe viaţă, a trimis o scrisoare de felicitare organizatprilor. Ediţia din acest an a avut patronajele unor instituţii importante: Camera Deputaţilor, Senatul Republicii Italiene, Regiunea Lazio, Primăria Romei şi ale ambasadelor următoarelor ţări: România, Marea Britanie, Republica Moldova, Letonia, Venezuela, Zimbabwe, Coasta de Fildeş.

În cadrul evenimentului au fost acordate premii unor sportivi care au suferit discriminări în Italia. Printre aceştia: Alin Zaharia – canotor român, Gervinho – fotbalist la As Roma. Sportivii nu au putut veni să ridice premiile, de aceea au fost date Ambasadorilor de la ţările lor de origine; în numele lui Alin Zaharia, premiul a fost ridicat de către Ambasadorul României- Dana Constantinescu.

Marius Vizer, preşedintele Sport Accord, a premiat-o pe Izabela Pulpan cu „Emblema de aur – Ricognition Gold Card”. Se poate spune că este prima româncă premiată de Sportaccord, pentru iniţiativă şi contribuţia sa la îmbunătăţire societăţii.

Ambasadorul Dana Constantinescu a subliniat rolul comunităţii româneşti la dezvoltarea societăţii italiene, fiind cea mai numeroasă şi mai integrată comunitate străină în Italia. Ea şi-a exprimat speranţa ca această conferinţă să aducă rezultate concrete.

Izabela Pulpan a subliniat că de trei ani luptă pentru acest proiect şi cu forţe proprii a realizat prima conferinţă la Napoli, a mers apoi la Parlamentul European pentru a vorbi despre dreptul tuturor copiilor la sport, a realizat a doua conferinţă la Roma. Acum trebuie să se rezolve concret problema copiilor discriminaţi în lumea sportivă.

Marius Vizer a subliniat dreptul fiecărei persoane la libertate, dreptul de a-şi alege teritoriul unde să-şi petreacă viaţa. A subliniat că iniţiativa Izabelei Pulpan este grandioasă şi că doreşte să expună problema la nivel înalt şi speră s-o rezolve împreună cu Izabela Pulpan.

Fotbalistul Gervinho (AS Roma) şi canotorul Alin Zaharia vor fi premiaţi la Conferinţa Internaţională „Cittadinanza Sportiva”din 12 martie de la Roma

”50 de milioane de euro despăgubiri pentru româncele sclave din Sicilia” – Denunţul Federaţiei Străinilor la CEDO

„Cetăţenia sportivă”, Marius Vizer a semnat petiția prezentată la PE de o româncă din Italia, Izabela Pulpan, împotriva discriminării copiilor în sport

O româncă la Parlamentul European, în apărarea copiilor străini discriminați în Italia

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 5 In medie: 5]

Reuniune PNL Italia la Roma. Deputatul Ovidiu Raețchi, prezent la lucrări

Operaţiunea antiprostituţie „Venere della Notte”. Româncă extrădată din Germania