Menu
in

Leontina Ionescu, candidează cu Zingaretti în Lazio: ”Am primit propunerea prin telefon”

La alegerile care vor avea loc pe 4 martie în Italia, în regiunea Lazio își prezintă candidatura și Leontina Ionescu, pe o Listă civică care îl susţine pe actualul guvernator, Nicola Zingaretti, scrie hotnews.ro.

Bucureşteancă de 59 de ani, cu dublă cetăţenie, Leontina este cunoscută ca fiind primul consilier român ales într-o localitate din Italia, la Marcellina, în regiunea Lazio. În 2009 a fost votată de circa 70 de italieni şi 90 de români. În tinereţe, Leontina a fost sportivă de performanţă. Mai mult de jumătate din viaţă şi-a petrecut-o în Italia, unde a venit să trăiască alături de soţul ei italian, imediat după căsătorie. În prezent lucrează ca traducător şi interpret autorizat la Tribunalul din Tivoli şi are un fiu de 33 de ani.

„Am decis să candidez după ce am primit o propunere, prin telefon. La început nu eram hotărâtă, însă fiul meu m-a încurajat, spunând că am răspuns mereu atunci când am fost chemată în serviciul comunităţii”, a declarat ea pentru hotnews.ro.

Spune că a decis să accepte candidatura, recunoscându-se şi în punctele principale ale programului listei civice „Zingaretti Presidente”.

„Am găsit o continuitate cu ceea ce a realizat Nicola Zingaretti, ca guvernator al Regiunii Lazio, în ultimii 5 ani. Şi e o continuitate de principii cu eu am început la nivel local în 2009, când am fost aleasă. Din păcate, consiliul municipal din care făceam parte a fost dizolvat. Astfel, am fost consilier doar un an şi câteva luni. Apoi, soţul meu s-a îmbolnăvit şi a plecat dintre noi,  în 2013. De aceea folosesc ocazia pentru a duce mai departe ceea ce am lăsat neterminat acum 8 ani. Mă refer la proiecte de integrare în educaţie, sănătate, sport, turism. Eu sunt un exemplu viu al integrării, al familiilor mixte: am 4 nepoţi care mă cheamă „nonna, mamaia”. Cred că trebuie să depăşim barierere, stereotipurile cum că noi suntem doar „străini”: suntem persoane, cu aceleaşi drepturi”.

Bilanţul mandatului său de consilier este unul pe care îl consideră pozitiv:

„Am avut multe satisfacţii,  pentru că am am putut să ajut persoane de diferite naţionalităţi, nu doar români şi italieni. Am mediat litigii, am încercat să găsesc soluţii la problemele comunităţii, împreună cu membrii comunităţii. Unul din lucrurile care mi-au adus satisfacţii a fost că am contribuit la efortuirle comunităţii de româţni de a avea două biserici, la Marcellina şi la Guidonia. Alături de preoţii parohiilor de români, părintele Vasilache din marcellina si părintele Sebastian la Guidonia, am făcut demersuri la primar în acest sens. La Guidonia primarul Rubeis ne-e donat terenul, iar părintele Sebastiana adus mai departe iniţiativa, iar acum avem o Biserică minunată. De fiecare dată când trec şi văd turla bisericii, îmi creşte inima, pentru că, în mică parte, am putut aduce o contribuţie în folosul comunităţii”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]
Exit mobile version