in

Liviu Dragnea: «Între mine și Dacian Cioloș, românii m-au ales pe mine. Cer tuturor să se pună capăt dezbinării»

«Votul de azi arată o opțiune clară a românilor, dacă primele exit-poll-uri se vor confirma», a declarat, imediat după publicarea primelor sondaje, președintele PSD,, Liviu Dragnea.

„Cred că pentru nimeni nu mai există nicio îndoială cu privire la câștigătorul acestor alegeri. Votul de astăzi ne mai arată că românii vor să se simtă acasă, în țara lor, și eu vreau ca România să fie o casă bună pentru toți românii”, a declarat Dragnea, la sediul PSD din Băneasa, potrivit Agerpres.

Președintele social-democraților i-a asigurat pe partenerii externi că România își va respecta toate angajamentele internaționale, strategice și economice și toate parteneriatele.

El a avut un mesaj și pentru factorii politici interni: „România este o insulă de stabilitate în regiune. Eu vreau ca în România să se mențină această democrație stabilă, fără conflicte inutile, iar asta înseamnă că toți oamenii politici, toți factorii politici, toate instituțiile fundamentale ale statului trebuie să înțeleagă și să respecte votul de astăzi al românilor. Trebuie să înțelegem toți, indiferent ce părere avem unul despre altul, că România are nevoie de o guvernare stabilă, competentă și responsabilă. Le cer tuturor să se pună astăzi capăt dezbinării, pentru că românii au votat astăzi împotriva instigării la ură, împotriva instigării la dezbinare, au votat pentru ca toți să ne unim, pentru ca într-adevăr România să fie o țară puternică și respectată”, a subliniat Dragnea.

El a spus că va face alianță cu ALDE la guvernare, dar nu a dat vreun nume de premier, nici nu a sugerat că el va fi cel pr care PSD îl va propune la Palatul Victoria.

”Așteptăm rezultatele oficiale ale votului. Avem, din păcate, așa cum știți, o experiență nefericită din 2009, nu vreau să mai ajungem în acea situație. Noi nu am anunțat o variantă de prim-ministru în această campanie pentru că am vrut și am reușit până la urmă să transmitem românilor ce vrem să facem pentru ei. În schimb, ceilalți, și mă refer la cele două partide aliate în susținerea tehnocraților, au personalizat foarte mult această campanie. Practic, ei au împins discuția înspre Liviu Dragnea versus Dacian Cioloș. Românii au cam hotărât astăzi.”, a spus Dragnea, întrebat cine va fi premierul propus de PSD-ALDE, dacă aceste două partide vor avea majoritate.

 

PSD a câștigat alegerile parlamentare, cu peste 45% din voturi. PNL la mare distanță, cu 21%

El a subliniat că cei care trebuie să ia decizii în perioada următoare nu trebuie să își bată joc de „dorința masivă a românilor.

„Eu nu am de gând să îmi bat joc de voturile de astăzi, nici nu am de gând să fac aceste voturi cadou cuiva, unor persoane sau unor instituții, nici nu am de gând să le tratez cu indiferență. Este un vot care ne încarcă pe toți, inclusiv pe mine care am condus și campania și programul și partidul, cu o uriașă responsabilitate. Eu nu mă joc cu votul de astăzi”, a punctat Dragnea.

Întrebat care va fi relația unui viitor guvern social-democrat cu președintele Klaus Iohannis, Dragnea a precizat că „PSD va avea o relație instituțională perfectă cu președintele României, dacă va primi același tip de relație”.

„Începând de astăzi, începând de mâine, că poate în noaptea asta unii sunt foarte supărați, toți trebuie să lăsăm la o parte orice dușmănie, din partea noastră nu e, nu a fost niciodată și nici nu va fi, singura miză care contează este România și viața românilor”, a mai spus liderul social-democraților.

În același timp, el a arătat, întrebat ce vor face social-democrații dacă președintele nu va desemna premier de la PSD, că nu pleacă de la ideea că președintele Iohannis nu respectă votul românilor și a adăugat că refuză să creadă că șeful statului „este un om care nu înțelege ce s-a întâmplat astăzi”.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

PSD a câștigat alegerile parlamentare, cu peste 45% din voturi. PNL la mare distanță, cu 21%

Uniunea Salvați România pe primul loc în străinătate, cu 28%. Nicușor Dan: «Un fapt extraordinar»